Dzisiaj jest 07 sie 2025, 2:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam mam duzy problem.
Mam Aeroxa 2004 nabite 18 tysiecy km.
Chodzi o to ze jak jest zimny , chodzi na zimnym silniku to czuc ta moc , jest taki wark , przyspiszenie jest zajebiste..a jak sie juz zagrzeje zrobie pare km , to jest taki mulasty , nie ma juz takiej mocy , pogarsza sie przyspieszenie..oddalem go do mechanika , rozebral silnim mowi ze wszystko jest oryginalne , w idelanym stanie , aby pasek troche podciachany i powoli zabarwia sie dzwon sprzegla..czemu jak silnik jest cieply /goracy to osiagi sa o wiele mniejsze ? czy czas na remont ? niby wszystko jest idealnie ale nie wiem co sie dzieje..mam na wydanie 1400 zl wiec remont juz moge konkretny zrobic..

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
kup jakis cylek i powinno byc dobrze

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
czareks, żartujesz sobie ?

NeuTroN., mam to samo tylko sporta mam. Może to głupie, ale kolega mechanik, którey 8 lat robi skutery evo, na racingach, można powiedzieć że już profesionalnie, powiedział że gaźnik do regulacji ;p w Sobotę mu go oddaje, to powiem Ci co i jak, bo też mnie to denerwuje..

Aerox----> Project Zima 2012/2013
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... t=#2052988

Zapraszam!!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
kamil1234, Wydaje mi się, że twój kolega ma racje mam takie samo zdanie. Porządna regulacja gaźnika powinna załatwić sprawę ewentualnie jest opcja, że sprężyna centralna albo sprężynki sprzęgła straciły właściwości i tak wariują albo może faktycznie już coś z cylkiem.

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Tytuł:
*

Pojazd: Aerox -Sr
zobacz czy ci nie ucieka kompresia przez zimeringi jz raz tak miałem i obiaw pasuje do twojego ;]

Scooter Tuning Is Not a Crime
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Mz Rt 125/Beta ARK
Po pierwsze zimny silnik zawsze będzie " mocniejszy" od ciepłego , NeuTroN., kup wariator i sprzęgło i wtedy osiągi powinny się znacznie poprawić a cyliner jeśli jest jeszcze dobry możesz zostawić i ewentualnie włożyć większy gaźnik lub dysze.

Moja Beta ARK

Wbijać :D .

Tytuł:
*

Pojazd:
Macie racje , wlasnie ten mechanik mowil ze cylinder w jednym miejscu byl troche przytarty..powoli zaczynam przygode ze stuntem i chce zrobic remont :

Cylek : http://moto.allegro.pl/cylinder-70-cc-s ... 51364.html

Losyska : oczywiscie SKF tylko C4 czy C3 ? chce do stuntu wiec musi byc moc i wytrzymalosc..

Sprzeglo : http://moto.allegro.pl/sprzeglo-stage6- ... 25130.html - chyba te , w stuncie liczy sie dobry start.

Wariator : jak satrczy kasy to bedzie Polini Speed Control . Co bardziej sie oplaca do stuntu sprzeglo czy wariator ?

Pasek : http://moto.allegro.pl/pasek-napedowy-t ... 33096.html taki zwykly czy lepiej kevlar ?

i pewnie kupie jeszcze dzwon sprzegla WingCooler i tyle , reszte kasy musze na crash pady , stelaz itp Co myslicie ? wiem ze cylek slaby ale nie stac mnie na markowy..a mechanik powiedzial ze wazne na jakim oleju sie jezdzi a ja jezdze na Castrol Racing.

PS : oczywiscie wszystkie uszczelniacze itp tez beda pierscienie itp..walu nie bede wymienial bo nie ma potrzeby a mechanik mowil ze jest ideal i nie ma ani triche luzow.
Co jeszcze warto kupic ? zeby lepiej na kolo wchodzil ? tlumik niestety nie wchodzi w gre , bo mnie nie stac . Gdyby nie te crash pady , stelaz to kupilbym tlumik , mam tlumik jakis taki tuningowy od Aprili zaginany w dol :)

Ostatnio zmieniony 02 sie 2012, 7:27 przez NeuTroN., łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
mowilem ze to cylek,to wszyscy o gazniku ;p a nie starczy ci na uzywany tlumikk sportowy jakis? np. tecnigas Next-R uzywane sa po 250zl w dobrym stanie?

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
czareks, nie znasz sie to nie gadaj ok ? jak chcesz stunt to wiadomo ze metrakit lub leoś zx.. a ty mu z tecem wyjezdzasz.. i niby jak moze byc wina cylindra ze na zimnym normalnie jezdzi a na cieplym juz nie ? pomyśl troche, to nie boli.

Aerox Racing -,^

Zajrzyj do mojej ROXANKI !

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 78#1952678

Tytuł:
*

Pojazd:
lol? przeczytaj co napissal,a tlumik mu powiedzialem zeby kupil na razie taki poniewaz jest on na pewno lepszy od serii...

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
ale on powiedział, że zaczyna stuntować to wolalbym juz na seri smigac niz na tecnigasie

Aerox Racing -,^

Zajrzyj do mojej ROXANKI !

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 78#1952678

Tytuł:
*

Pojazd:
no to jego wybor podsunalem mu tylko taki tlumiczek za mala kae jak chce to niech kupi jak nie to nie;]

Tytuł:
*

Pojazd:
dobra dzieki , kolega ma Keewya Huriccane ma sprzeglo Stage6 Sporto Pro i wariator Hebo NG i cylek 70cc no name i jakis wklad filtra stage6 i tak mu zapierdziele ze matko.:D
a wydech mam zamiar ladnie wypolerowac.:D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ]