Witam
Posiadam od prawie 2 lat Yamahe Aerox z 2007r. Skuter jest seryjny. Została w nim wymieniona tylnia lampa Revo i boczna stopka. Jestem z niego bardzo zadowolony. Lecz teraz mam problem. Skuter bardzo słabo zapala. Na zimnym silniku musiałem kręcić długo starterem, a następnie próbować odpalania z kopki. Po czasie większym niż 1 min. skuter odpalał. Niestety nie wchodził na obroty. Dopiero po dodaniu gazu i gdzy pochodził z 5 min skuter był gotowy do jazdy. Sprawa pogorszyła się w ostatnim czasie. Skuter strasznie kopcił i nie wchodził na obroty. Często gasł ii nawet rozgrzany przygasał i się dusił. Postanowiłem go rozebrać. Przeczyściłem gruntownie filtr powierza i gaźnik. Sprawdziłem też świecę. Następnie spusciłem paliwo i przczyściłem podciśnieniowy kranik paliwa. Po zapełnieniu baku i zainstalowaniu elementów spostrzegłem, że skuter nie podaje paliwa do gaźnika. Gaźnik jest słuchy. Przeczyściłem wężyki od kranika do gaźnika. Wszystko ok. Ale nawet bez podłączenia wężyków do gaźnika, przy próbie odpalenia nie leci z nich paliwo. Nie wiem co jest tego przyczyną. Akumlator jest naładowany i jest też iskra.Do kranika nie dochodzą żadne przewody. Czy możliwa jest awaria automatycznego ssania. lub kranika ? Czy to coś innego?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
|