Dzisiaj jest 18 cze 2025, 19:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam 2 pytanka/problemy z maja Area51 ;)

1-Noobowe pytanie ,ale co tam :wink: Skuter na zimnym silniku odpala ale po puszczeniu manetki nie zostaje na niskich obrotach tylko gasnie .Po nagrzaniu juz nie ma tego problemu . To normalne czy jestem po prostu przewrazliwiony :wink:

2-W serwisie wymienili mi zuzyte rolki wariat. . Wsadzili co aktualnie mieli (od keewaya ,bodajze matrixa ... duzo lzejsze niz byly) .Teraz pytano jakie rolki wsadzic (skuter przerobiony jest na 70) .Na tych lekkich rolkach troche stracił na przyspieszeniu ,ale ciągnie wysoko (jechałem nim 90 z haczykiem i jeszcze mial ochote przyspieszac ) . Prosba do ogarnietych w temacie :roll: jakie te rollery wsadzic :?:

p.s-Czy srednio ogarniety typ (ja) da rade samemu wymienic rolki ? macie jakies linki do stron/temató gdzie to jest łopatologicznie wyjasnione (najlepiej ze zdjeciami ;))

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sorry za 2 posta ...

Area 51 15x12 6,5gr

Matrix 15x12 5,8gr

czyli 6,5 ale skuter po tuningu wiec pewnei inne byly ...dac ciezsze/lzejsze ? o ile ?

Ostatnio zmieniony 15 sie 2009, 15:01 przez ghost, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
NIkt ... :|

Rolka po lewej to ta od keeweya ,prawa ta ciezsza ... :wink:

Obrazek

jeszcze takie pytanie bo strasznie zaczyna mi mulic ...jezdze nia 2 dni zrobilem z 50-60 km ... i chyba te rolki wysiadaja tzn. straszie zaczyna mulic i wolno przyspieszac ,ze swiatel manetka do oporu a i tak idzie bardzooooo wolno :/

[shadow=red]HELP !!![/shadow]

Tytuł:
*

Pojazd:
1. masz pewnie ssanie automatyczne i jak silnik jest zimny to dostaje wieksza dawke paliwa i go zalewa.

2. rolki dasz rade samemu wymienic, ale dobrze sie jest zaopatrzyć w blokadade wariatora, albo tłoka
co do mulenia mogą być rożne przyczyny

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ssanie mam reczne odpalam ze ssania po nocce :)

Cytuj:
ale dobrze sie jest zaopatrzyć w blokadade wariatora, albo tłoka

a cos wiecej ? po co ? :wink:

Czy mulenie moze byc spowodowane wlozeniem rolek od keeweya do tej aprilki (70 i sporo czesci tuningowych) . ? NIe bede ukrywal ,ze jezdzilem dosc szybko ;) .A moze tym ze wymieniane byly lozyska walu? dalem takie tuningowe stage6 :?:

p.s-jakie te rolki wybrac :wink:

Ostatnio zmieniony 16 sie 2009, 20:45 przez ghost, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
łozyska wału raczej nic do tego nie maja.

ak wariatora nie zablokujesz to nie odkręcisz :D

Najlepiej kup zestaw rolek testowych i kombinuj, bo raczej nikt ci nie powie jakie powinny byc :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ghost pisze:
jezdze nia 2 dni zrobilem z 50-60 km ... i chyba te rolki wysiadaja tzn. straszie zaczyna mulic i wolno przyspieszac ,ze swiatel manetka do oporu a i tak idzie bardzooooo wolno :/

Przez 50-60 km rolki by raczej nie wysiadły :roll:
Może masz gaźnik zapchany? Filtr powietrza czysty?

W uszach szum, w oczach mgła, na liczniku 22 :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bede i tak go dawal do serwisu tylko nei moge znalesc stronki serwisu apek w wawie malem kiedys w zakldkach i ...;)

No to jeszcze 2 pytanka :D

1.Czy ten mol moze byc spowodowany odlaczeniem akumulatora ? bo jak dojechalem do domu i zgasilem nie moglem zapalic lukam na aku (mam taki shit na wsówki) i wypadly :/ po podlaczeniu juz bylo okej powiedzmy :wink:

2.to gasniecie na zimnym .... teraz w tych upalach jak wlaczam od razu mialem 2 kreski wlaczylem i nie gasl (nagrzany ?) .Inna sprawa czy za krotkonie trzymam na ssaniu ? (boej sie zeby nie zalac) na maks zimnym (rano) odpalam ze ssania ale jak zaskoczy od razu wy;laczam ssanie i manetka operuje zeby nie zgasl i sie zagrzal ... moze trzeba troche to ssanie potrzymac zeby ta benzynkja poszla ;)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z akumulatorem sobei juz poradzilem :D na takie klamry skrecilem i nie odpada poki co ;) zrobione jak narazie ok. 140 km ...

z tym przyspieszem to naprawde dziwne jest ... czasem ma mula od 30 do 50-60 .Czasem przyspiesza spoko do 50-60 potem powoli ... nawet bardzo powoli :D Do tego zmienny Vmax ... raz idzie 91 i ani kilometra wiecej ,a dzisiaj jak wracalem do chaty wyciagnalem 104 ... Myslicie ,ze to wina tych rolek ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]