Dzisiaj jest 04 sie 2025, 0:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
siemka
mam problem z moim roxem 100 mianowicie jeździłem od czasu jak go miałem na seryjnych częściach i chodził prawidłowo i któregoś dnia zaczął przerywać na starcie czyli jak chciałem ruszyć to tak jak by mu coś zapłon odcinało czy paliwo i tak szarpał, jechał i gasł ale miałem zamiar wymieniać gaźnik na firmy ysn 17,5 filtr stożkowy gąbkowy wydech tecnigas rs2 i liczyłem że jak to wymienie to problem się skończy a jednak sie myliłem bo trwa nadal i to nawet bardziej. skuter jak się już rozpędzi to jedzie prawidłowo tylko przy ruszaniu tak przerywa w dodatku jak dam go na podnóżke centralną to się wkręca i zchodzi z obrotów prawidłowo bez żadnych zastrzeżeń, regulowałem już gaźnik kilkakrotnie i nic, zmieniałem świece i cewke i nadal nic. teraz zauważyłem że jak dam mu hamulec to tak sie nie może wkręcic w obr i zaraz gaśnie i tak samo jak jade to po chwili już gaśnie a dawniej tylko przerywał ale tylko przy ruszaniu. co może byc przyczyną? zauważyłem też że jak dam gazu to silnik sie podnosi i wydaje mi sie że wtedy coś jak by nie łączy czy odcina mu coś tylko co ? zna ktoś może przyczyne tego ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Gaźnik przydało by się podregulować.

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak przerywa możliwe że za duża dawka paliwa.. :mrgreen:

Stunt sucz ^^

"Nigdy nie kładz kasku na ziemi... bo bliżej do piachu!"
http://www.facebook.com/WarkotStuntTeam

Tytuł:
*

Pojazd:
gaźnik regulowalem już kilka krotnie nawet próbowałem na maksymalnie wkręconej i wykręconej śrubce od regulacji i to samo, a nie wiem jaka tam jest dysza. czyli co mam zrobic ?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox
Miałem praktycznie to samo w Aeroxie 50cc i u mnie był uszkodzony i źle podpięty regulator napięcia, lecz obstawiał bym jeszcze dysze za mała.

Aerox <3
aerox-by-maciek-t282774.html

Ibiza 6K2
post2448390.html#p2448390

Tytuł:
*

Pojazd:
Dysza to nie wiem bo problem zaczął się sam od siebie dawniej jeździł normalnie i nagle tak się stało i wymieniłem mu gaznik wydech i filter. Jeszcze
się zastanawiam czy paliwo nie jest ciulowe jakieś z wodą czy coś muszę kupić na innej stacji i sprawdzić jeszcze. Ale ja regulator to zobaczę :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdz jakie jest ładowanie ale na 99.99% będzie to regulator , z mojej strony wygląda to tak że gdy naciskając hamulec potrzeba mu więcej prądu którego nie ma na tyle i skuter gaśnie :) Ewentualnie przeczysc wszystkie styki i impulsator

http://tablica.pl/oferta/kymco-vitality ... 2VQmP.html

Ostatnio zmieniony 29 wrz 2012, 12:02 przez Mati_kymco, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
on pod obciążeniem nie chce jechać a na podnużce chodzi prawidłowo, próbowałem zmienić regulator i to samo nawet bez regulatora i nic . jaką dysze kupic pod ten setup? czyli filter stożkowy kaźnik 17,5 i wydech tecnigas rs2 ? bo możliwe że to coś z paliwem. choc jak zmieniłem gaźnik na seryjny to dalej tak chodził. sprawdzałem wszystkie kostki z kablami i wyglądają ok :roll:

Tytuł:
*

Pojazd:
Teraz zauważyłem że co wykręce świece to jest mokra. Dlaczego skoro gaźnik jest seryjny. Co mam zrobić ? Regulowalem juz go wielokrotnie i nic a w sklepie mi powiedzieli że mniejszych dysz jak 75 to nie mają a u mnie jest seryjna 76 i go zalewa. Jaka jest przyczyna ? Skoro dawniej chodził normalnie

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
demon33335, No jak go zalewa to musisz dać mniejszą,jak nie ma u Ciebie to będziesz musiał skoczyć do większego miasta albo zamówić z neta.

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Tytuł:
*

Pojazd:
ale dziwne że dawniej jeździł normalnie. to jaką dysze musze kupic skoro na 76 zalewa ?

Tytuł:
*

Pojazd:
dysze pod gaznik 17,5

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]