Dzisiaj jest 05 cze 2025, 18:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam, chciałbym się dowiedzieć pare rzeczy odnośnie tego licznika. Posiadam go, ale nie wiem jaki kolor ma przewód, który powinien być podłączony pod przewód wysokiego napięcia i powinien pokazywać obroty silnika. Próbowałemm już to robić sam ale coś mi nie wychodzi. Przy rozbieraniu doszedłem, że to chyba kremowy kabel z taką wsuwką, podłączyłem go tak jak mi mówił jeden z kolegów i scooter wgl nie chciał zapalić ;// i przy okazji licznik się wyłączał. Odkryłem jeszcze jedną rzecz pociarając kablem kremowym o + w akumulatorze coś tam się zaczeło pojawiać na liczniku to by wynikało ze to ten kabel ale czemu po podlączeniu go scoot nie chciał zapalić >??? a podłąćzyłem go tak jak jest kabel od fajki to obrałem troche go tak miej wiecej w połowie i obkręciłem ten kabel i przez to nie cchciał zapalić. Jak ktoś coś wie to niech się wypowie tutaj lub niech napisze do mnie na gg 9634771
pomocy !!! :D

Top performance Due plus 70cc Midrace :D
zajrzyj - Aerox 70cc Transformers

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Masz instrukcje?
Mysle, ze powinienes ten kabel wpiac w cewke - tak jest w przypadku db01r
Bede na kompie to rysunek ci zrobie lub skan mojej instrukcji.
Od twojego kabla pod koniec tez wychodzi jeszcze zapiecie?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
arek95, Nie wiem jak w minie ale ja w P/G po prostu Owinąłem od kabel od fajki i jeszcze na to izolacje i jest ok :wink: szukałem ostatnio na necie co i jak u mnie z cefko modułem i wydaje mi się nawet że można ten kabel od obrotka wpiąć ale co będę się już bawić :D

NRG <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=327430

Tytuł:
dembica, dokładnie.

W cewkę to jest tak u mnie:

kabel bordowy (na rysunku) idzie od obrotomierza (w liczniku). W rzeczywistości jest to chyba brązowy lub szary, nie pamiętam.
A ten od czegoś tam ( pomarańcz na rys.) co normalnie w cewce był jest podłączony tak jak na rysunku też. Po prostu kabel od obr. w to miejsce.
Czarny to WN.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 10 lut 2013, 12:43 przez arek95, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]