Dzisiaj jest 18 lis 2024, 21:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Cześć.

Postanowiłem zmienić wydech, gdyż mój ma wgniecenie na kolanku, które powoduje, że jest już pod spodem płaskie, a nie okrągłe, co podejrzewam, wpływa negatywnie na osiągi.

Ogólnie myślałem nad nadal Yasuni R lub C16, ale mam też oferty typu Stage6 PRO (nie replica!!) oraz jest możłiwość kupna wydech Metrakit Pro Race 2 - tylko on jest już bardziej wyczynowy.

Stage6 PRO pewnie jeszcze byłby, ale zastanawiam się, czy warto myśleć o tych metrakicie Pro Race 2. Kolanko już nie jest takie "zwinięte" tylko od razu rura na wprost, pewnie kręci bardzo wysoko. Pojedzie to chociaż? Spadnie drastycznie żywotność? Nie koniecznie muszę kręcić cały czas full manetą...

Mam aeroxa LC
s6 streetrace
yasuni R aktualnie
dellorto 17,5 + revo s-type stożek
polini speed control
tec evo racing
stage6 R/T dzwon

Pasek jeszcze kupię pewnie malossi x-special.

Proszę mi tylko nie opowiadać mitów, tylko konkrety od osób które rozumieją coś z tego co mówią.

pozdrawiam ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
to wydech pod zestawy polini evo/malossi mhr i tym inne a nie pod sporta ;) i wydech o którym ty mówisz byl przerabiany tez go widziałem oryginalnie tak nie jest mocowana końcówka bo jest normalnie na stingerze a nie bezpośrednio z dyfuzora ;) Jak wiadomo kazdy wydech ma liczonego stingera i to tez ma wplyw na prace tego wydechu ;) pod streetrace styknie ci yasuni r

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
Pisałem, gość mówi, że kręcił mu 13-16k obr/min. Ja już bym się w to nie pchał, a nie ujeździłbym spokojnie na pół manety cały czas ;D

Możesz mi wytłumaczyć co oznacza "stinger"? Szukałem na necie, ale znalazło jakiś model skutera ;D

Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 16:08 przez arek95, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
chodzi o początkową część wydechu ( tj. od flanszy do początkowej części dyfuzora) jak witać że był coś przespawany nie ma co dotyczać. arek95, jak masz spawarkę to łatwo wyciągniesz tego wgniota, można też zastosować myjkę ciśnieniową :mrgreen:

modyfikacje silników (cylindry, kartery, tłoki)
gg:5559377
http://forum.mieloch.pl/porting-pasowanie-karterow-mapy-potow-t366662.html

Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 16:32 przez best_misiek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Tak, tylko to nie są takie zwykłe wgniotki do wyciągnięcia tylko jakby to opisać...
No kurcze jakby ktoś to rozgrzał jak plasteline i gniótł xD Całość ma inny krztałt, tu nie ma mowy o pojedynczych wgniotach, tylko całości zgnieconej hehe

Ale jeszcze będę próbował coś zrobić.

Chodzi o niego:

Kod:
http://tablica.pl/oferta/czesci-racing-do-minarelli-wydech-metrakit-pro-race-2-CID5-ID2uwVb.html#2ea4d17152;r:;s:

Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 16:40 przez arek95, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
myslame ze chcesz kupic wydech od jednego z forumowiczow który miał usunięty stinger i chcial za niego 330 zeta ;) ale myliłem sie (stinger to ten palak ktory wychodzi z dyfuzora i nachodzi koncowka na niego) Takze odpowiedziales sobie sam na pytanie bo streetrace daje max moc przy 10tys wg producenta gdzie tu 13 czy 16tys rpm tyle nawet nie wykrecisz na seryjnym zaplonie bo bedzie ci go odcinac. Jedynie można zbic obrotosciowosc wydechu ciężkimi rolkami

Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 16:46 przez naziol, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Dobra, chyba to odstawię na bok. Do weekendu poczekam, sprawdzę kolegi C16 albo tecnigasa RS2 drugiego kolegi jak mi udostępni i zobaczę czy w ogóle jest inaczej "na normalnym" kolanku.

Jak na razie składam ofertę kupna R/C16 ewentualnie Stage6 PRO.

Czyli jak mówicie, nie brać się za tego MK?

Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, 16:55 przez arek95, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
po co wydawac kase i kupowac wydech ktory nie jest przystosowany pod ten cylinder? ale jezeli chcesz to kup ja ci dam swojego gianelli shota :D

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
Bo te 400 zł mogę jeszcze dać, a cenyw idzę spadają, jak dawniej Yasuni R chodziły po 400 zł dobre, a teraz za 300 można kupić, to jestem jeszcze przyzwyczajony, że 400 zł za dobry/sredni wydech trzeba dać ;D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]