Dzisiaj jest 03 sie 2025, 23:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jestem zielony
*

Pojazd:
witajcie, jestem szczęśliwym posiadaczem malagi f15 no i tu zaczynają się schody. do mojej malagi nie dostałem żadnej książeczki serwisowej tylko papiery, i tak dochodzą do sedna sprawy mam do was parę pytań na które pewnie znacie odpowiedz. na początku chciałbym wiedzieć jaki olej muszę lać do dozownika i czy o ewentualnym braku owego oleju powiadomi mnie skuter. gdy kupowałem moją malage gość od którego nabyłem mówił jeszcze żebym dolewał olej do jakiejś przekładni-pokazał mi jakiś kurek kolo koła, ale nic nie powiedział jaki olej, ile tego oleju itp. jak zauważyłem to przedni hamulec jest słaby i piszczy, jak sam się domyśliłem się to już klocki do wymiany-ale jak to zrobić ? prosił bym Was o jakieś instrukcje i jakiś link z allegro z klockami, bo poprostu się na tym nie znam :/ czekam na wasze odpowiedzi.

Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 12:41 przez ava'ster, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Tutaj link do klocków wybierz sobie http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath ... b2e4d2cace

Tutaj do oleju przekładniowego: http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... b2e4d2cace

Link do oleju mieszanki: http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... b2e4d2cace a co do informowanie to jest tam chyba kontrolka rezerwy oleju

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Olej do mieszanki kup gdzieś u siebie półsyntetyczny Valvolinea/Mobila/Castrol/Elfa.
Do przekładni olej 80w/90 kup sobie z kimś litrowe opakowanie bo motula się nie opłaca brać. Spust oleju masz z dołu przekładni w mniej więcej tej samej linii co wlew.
Radze zmienić wszystkie płyny tj chłodniczy na Shella, hamulcowy na dot 4 no i przekładniowy.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
ok co do płynów i olejów już załapałem ale jak wymienić płyn hamulcowy i w jaki sposób odpowietrzać ?? dodam jeszcze że mam malage z '04 wyposażoną w 2 hamulce tarczowe

@edit

zapomniałem o bardzo ważnej rzeczy! ile wchodzi tych płynów i olejów bo po prostu nie wiem. chodzi mi o to, że podczas zakupów nie okazało się ze za mało kupiłem danego oleju ale też żebym za mało nie nalał.

Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 15:31 przez ava'ster, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Na przedkładni albo korku wlewu oleju powinno pisać ile wlać. A mieszanki to chyba widać ile wejdzie.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
do przekladni wlewasz 110 ml

Najlepsza muzyka to ryk silnika :)
Szukam sportowych czesci do Benelli 491 (minarelli) PISZ!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]