Dzisiaj jest 16 lis 2024, 17:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, mam problem z moim skuterem, a mianowicie ruszając powoli z miejsca, skuter dostaje delikatnych drgań (gdy nabierze prędkości ok 10-15km/h to przestaje drgać), a gdy jest zimny to dziwnie przerywa aż do przekroczenia pewnego progu obrotów (na rozgrzanym tego nie ma).

Mam jeszcze dwa pytania, dlaczego skuter słabo mi się zbiera do ok. 30km/h ? Tutaj również po przekroczeniu tej prędkości idzie jak rakieta (nie wiem do ilu, ponieważ mam go na dotarciu), wygląda to dokładnie tak: jeżeli mam zamiar ruszyć dynamicznie ze skrzyżowania to nawet na full manecie bardzo powoli się rozpędza (niedługo może zamieszczę filmik to ukażę jak to dokładnie wygląda). Czasem jak załapie to i od zera zacznie się rozpędzać jak należy, ale to bardzo rzadko, może jedynie ze dwa razy mi się to przytrafiło, tak to jest tragedia.

Ostatnią rzeczą, która nie daje mi spokoju jest kopcenie, na zimnym rzecz jasna musi kopcić, lecz te kopcenie w ogóle nie ustaje na ciepłym, z tego co się dowiedziałem w minarelli pompy oleju nie da się regulować, więc w czym tkwi problem? Jak to wyregulować czy coś?

Ostatnio zrobiłem mieszankę, odłączyłem przewód olejowy od gaźnika i po zrobieniu mieszanki 1:50 (w moim przypadku było to 40ml na 2l benzyny) zaczął kopcić jeszcze gorzej (patrząc w lusterko nie za ciekawie wyglądało to co wydostawało się z wydechu :D, aż wstyd mi było poruszać się skuterem po mieście) dym oczywiście jest koloru niebieskiego.

Silnik jak w tytule: Minarelli Horizontal LC.

Czekam na jakieś sugestie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: GPR Nude & Jog RR
Z kopceniem też musisz pokombinować z iglicą i powinno go przejść przy okazji przeczyść gaźnik

Wpadnij Jog na S6 Racing
yamaha-jog-rr-by-rafi20ps-t362842.html

*

Pojazd:
A co ma iglica do dawkowania oleju? Ale dzięki za radę, owszem zajrzę bo troszkę dużo mi pali. A co do tych drgań i muła to ma ktoś jakieś pomysły? Chociaż nie ukrywam że ważniejsze dla mnie by było wyeliminowanie tego kopcenia. :D

**
Awatar użytkownika

Kolego tam samo miałem ma za dużo powietrza albo za mało :mrgreen: nie pamiętam ale wiem że przez to kopci jak dziki :D A co do muła to regulacja a drgania mogą być od leciwych łożyska na wale :)

Wpadnij Jog na S6 Racing

*

Pojazd:
Tzn powiem tak, powyżej tych 30km/h jedzie jak należy, tylko do tej prędkości jest tragicznie. W takim razie będę musiał jeszcze raz wyregulować gaźnik (tylko najpierw wyjeżdżę mieszankę i podłączę przewód olejowy) i dam znać. Fajnie by było gdyby przestał kopcić, gdyż wolał bym nie rezygnować z dozownika. Co do drgań to hmm, może winny jest tutaj dzwon lub sprzęgło? Drgania nie są aż takie mocne, ustępują jak skuter nabierze trochę prędkości, tak więc sam już nie wiem. :)

**
Awatar użytkownika

Co do muła to mam tak w swoim racingu do30 ledwo idzie a potem z gazu na koło :D

Wpadnij Jog na S6 Racing

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]