Dzisiaj jest 21 lip 2025, 3:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Siemka, mam kilka pytan co do Aeroxa i wogole, zwiazku z nadchodzaca wielkimi krokami zima, mozna juz zaczac planowac co sie zrobi w skuterku, kiedy na dworze snieg :) No wiec

1. Skuterek rusza z miejsca (full gaz), podczas ruszania jest tak troche malo mocy a po 2sek mniej wiecej jest dopiero dopier*** do pieca :mrgreen: Obroty wchodza, skuterek ma fajne przyspieszenie a po kilku chwiki jest, jakby taka "turbo dziura", kiedy to brakuje mu mocy ... i dalej sie rozpedza. Rolki 4,6 - Seria. Fioletowy dzwon + stawiam na sprzeglo, co wy na to? Chcialbym azeby sie skuterek rozpedzal od startu i rownostajnie, a nie z przerwami. OK

2. Czy po zmianie sprzegla w serii skuterku, na np Malossi Fly / Polini 2G trzeba bedzie go regulowac? Zmieniac sprezyne centralna itd?

3. Skuterek chodzi odpalony, wlaczone swiatla tyl + przod, ktore przygasaja razem z odjeciem gazu i przyswiecaja razem z jego dodaniem. Akumulator jest dobry - naladowany. Lampa Quatro Optic (Halogen)
OK
4. Chcialbym zmienic kierunki na Revo (przod + tyl), podobno trzeba do nich zmienic przerywacz, czy przerywacz STR8 sie "dodaje" do oryginalnego czy zamienia oryginalny?

5. Czy jakbym zmienil plyn chlodniczy w taki sposob : Odkrecam dolna rurke przy pompie - spuszczam, potem gorna - spuszczam. Dmuchne w gorna/dolna i spuszcze. Nastepnie zakrece obie rurki, wleje plyn, zostawie otwary zbiornik na plyn, odpale skuterek, przejade sie .. to bedzie juz ok? Powinien sie sam odpowietrzyc podczas pompowania plynu - tzw jazdy :) OK

Z gory dzieki za pomoc :)

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Ostatnio zmieniony 31 paź 2009, 13:13 przez JawoR, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
co do 3 to normalkne zjawisko.
a co do 5 to myślę ze tak levz jak zalejesz nowym płynem to od razy nie zakrecaj zbiorniczka tylko odpal i popatrz czy już nie ybywa ze zbiorniczka i zakreć zbiorniczak i jazda

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JawoR pisze:
1. Skuterek rusza z miejsca (full gaz), podczas ruszania jest tak troche malo mocy a po 2sek mniej wiecej jest dopiero dopier*** do pieca Obroty wchodza, skuterek ma fajne przyspieszenie a po kilku chwiki jest, jakby taka "turbo dziura", kiedy to brakuje mu mocy ... i dalej sie rozpedza. Rolki 4,6 - Seria. Fioletowy dzwon + stawiam na sprzeglo, co wy na to? Chcialbym azeby sie skuterek rozpedzal od startu i rownostajnie, a nie z przerwami.
chodzi ci o kopa jakiego dostaje od 10km/h ? czy masz problemy z ruszeniem na ruchliwej krzyżówce? możę regulacja gaźnika pomoże, a co do 3 to normalne zjawisko jeżeli światła zaczynają mocniej świecić ale do jakiegoś momentu

Tytuł:
Awatar użytkownika

szymekMBK pisze:
JawoR pisze:
1. Skuterek rusza z miejsca (full gaz), podczas ruszania jest tak troche malo mocy a po 2sek mniej wiecej jest dopiero dopier*** do pieca Obroty wchodza, skuterek ma fajne przyspieszenie a po kilku chwiki jest, jakby taka "turbo dziura", kiedy to brakuje mu mocy ... i dalej sie rozpedza. Rolki 4,6 - Seria. Fioletowy dzwon + stawiam na sprzeglo, co wy na to? Chcialbym azeby sie skuterek rozpedzal od startu i rownostajnie, a nie z przerwami.
chodzi ci o kopa jakiego dostaje od 10km/h ? czy masz problemy z ruszeniem na ruchliwej krzyżówce? możę regulacja gaźnika pomoże, a co do 3 to normalne zjawisko jeżeli światła zaczynają mocniej świecić ale do jakiegoś momentu

Yhmm nie to nie o to chodzi, to nie sprezyna centralna, jesli o to chodzi, poprostu po daniu gazu przyspiesza i dopiero po ok 2 sek od przekrecenia manetki ma wiekszego Power'a :) Gaznik jest napewno dobrze wyregulowany :)

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Golf III TDI++ , Yamaha BWS 50
Chyba trzeba twardsze sprężynki sprzegła. Masz muła bo sprzeglo łapie ci teraz na niskich obrotach. twardsze sprezynki zasprzeglą na wyższych obrotach, a jak wiadomo na wyższych jest wieksza moc.

ObrazekPiszę poprawnie
---------------------------
Mycen, nigdy o Tobie nie zapomnimy.
Wbijaj ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
slawek5t, też tak uważam i jeszcze centralną twardszą... ja mam taki sam w swoim problem i też mam dzwon do wymiany i spreżyntralą

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Golf III TDI++ , Yamaha BWS 50
Może nie bedzie potrzeby zmieniac centralki. Ona tylko podniesie obroty w calym zakresie przyspieszania. Ja u siebie przy 70cc mam standardową i jest dobrze

ObrazekPiszę poprawnie
Mycen, nigdy o Tobie nie zapomnimy.
Wbijaj ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
*

Pojazd:
Co do 4 to jak chcesz mieć dwa przeryawcze?:D

Niedodaje się tylko odejmuje, ale czy zmiana przerywacza jest konieczna?

TGB'uś the best

Taiwan Golden Bee czyli Taiwańska złota pszczoła

Dla tych co nie wiedzą :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

szczotkiewicz pisze:
Co do 4 to jak chcesz mieć dwa przeryawcze?:D

Niedodaje się tylko odejmuje, ale czy zmiana przerywacza jest konieczna?

Z tego co czytalem i pisali o kierunkach Revo - trzeba zmienic przerywacz :)

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]