Dzisiaj jest 16 lis 2024, 23:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Yamaha Aerox
Witam,
Jakiś czas po małym wypadku (lekko się przejechał po prawym boku, oprócz plastików nic nie było uszkodzone) skuter stracił moc i nie jechał tyle co przed. Długo się z tatą męczyliśmy, aż w końcu zrezygnowaliśmy i pojechaliśmy z nim do mechanika.

Zrobił go tak, że ma petardę praktycznie od zera do 70 bo taki jest teraz jego v-max (wcześniej było 90km/h ze słabym przyspieszeniem).

No ale gdyby było tak różowo to bym tutaj nie pisał prawda?
Jak jechałem od mechanika do domu (ok. 5-6km) to było wszystko ok, a wczoraj chciałem sobie wyjechać z domu i lipa. Po kilometrze mi zgasł i nie chciał odpalić, więc dopchałem z powrotem do domu i spróbowałem za godzinę. Odpalił. Parę godzin później postanowiłem się przejechać nim do miasta, bo ma być sprzedawany, więc nie mogę tego tak zostawić.

Przejechałem całą drogę z prędkością 50-55km/h, bo jak trochę dalej przekręcałem manetkę już czułem, że zaczyna się dusić.

Pytanie, co z nim jest nie tak? Co może być przyczyną?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd:
Moze gaznik sie rozregulowuje, jest poprostu slaba sprezynka od srubki skladu mieszanki i sie obkreca ?

*

Pojazd: Yamaha Aerox
Jest jeszcze jakaś możliwość?

Wydaje mi się to mało prawdopodobne, bo wtedy chyba też gorzej by schodził z obrotów, a wychodzi mu to bardzo ładnie.

-- 20 lut 2014, 0:15 --

Odświeżam, może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]