Dzisiaj jest 15 lis 2024, 18:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Yamaha Aerox
Witam wszystkich! Mam Yamahe Aerox i mały problem. Przedwczoraj jak ją odpaliłem śmigała jak rakieta paliwo mieszane 1:0.25 . Latam latam... I wykręcam, a ona gaśnie (zrobiłem z 3-4 km) mimo że trzymałem gaz. A po tym jak zgasła nie dało się jej odpalić więc pchałem. Na drugi dzień rozkręciliśmy ją z kolegą który się trochę bardziej zna niż ja i zobaczyliśmy co jest grane. Kilka poprawek zrobiliśmy. Potem wlaliśmy pod świece paliwa i odpaliłem go chwilę pochodził lecz go zgasiłem, i złożyliśmy wszystko do kupy. Po złożeniu śmigał - palił na kopa bez ssania i bez dodawania gazu (lecz widocznie rozregulował się gaźnik i go dławiło) Przejechałem z 3-4 km i to samo zatrzymywałem się u kumpla pod chatą i sam zgasł mimo że próbowałem lekko dodawać gazu żeby chodził. Również po tym nie dało się odpalić lecz wlałem resztkę paliwa ze strzykawki pod świecę i tak jakby już chciał odpalić lecz nie złapał (może za mało) a później pokopałem trochę bez dolewania pod świecę lecz nic to nie dało, więc pchałem do domu :D Wydaje mi się że ma trochę lipną iskrę. Jeżeli mam podać dokładny spis części to dajcie znać. Dodam że jest to 70 Top Performance, Gaźnik Dellorto 21 Black Edition. Proszę o pomoc i wyrozumiałość jako że nie jestem znawcą. Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]