Piszę to samo drugi raz i liczę że ktoś mi odpowie bo potrzebuję pomocy. Proszę o pomoc tutaj lub na GG: 34603017
Witam wszystkich! Mam Yamahe Aerox i mały problem. Przedwczoraj jak ją odpaliłem śmigała jak rakieta paliwo mieszane 1:0.25 . Latam latam... I wykręcam, a ona gaśnie (zrobiłem z 3-4 km) mimo że trzymałem gaz. A po tym jak zgasła nie dało się jej odpalić więc pchałem. Na drugi dzień rozkręciliśmy ją z kolegą który się trochę bardziej zna niż ja i zobaczyliśmy co jest grane. Kilka poprawek zrobiliśmy. Potem wlaliśmy pod świece paliwa i odpaliłem go chwilę pochodził lecz go zgasiłem, i złożyliśmy wszystko do kupy. Po złożeniu śmigał - palił na kopa bez ssania i bez dodawania gazu (lecz widocznie rozregulował się gaźnik i go dławiło) Przejechałem z 3-4 km i to samo zatrzymywałem się u kumpla pod chatą i sam zgasł mimo że próbowałem lekko dodawać gazu żeby chodził. Również po tym nie dało się odpalić lecz wlałem resztkę paliwa ze strzykawki pod świecę i tak jakby już chciał odpalić lecz nie złapał (może za mało) a później pokopałem trochę bez dolewania pod świecę lecz nic to nie dało, więc pchałem do domu
Wydaje mi się że ma trochę lipną iskrę. Jeżeli mam podać dokładny spis części to dajcie znać. Dodam że jest to 70 Top Performance, Gaźnik Dellorto 21 Black Edition. Proszę o pomoc i wyrozumiałość jako że nie jestem znawcą. Pozdrawiam.