Dzisiaj jest 15 lis 2024, 17:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema. Nie dawno w moim boosterku wypadło zabezpieczenie :( noi pomyślałem ze nie warto już 50 ccm tylko 70. Ale niestety mam kasę tylko na cylek a na gazior jeszcze nie. Jak myślicie będzie to radę jechac? Co ile km przerwę robić żeby nie spuchl tłok? Mój setup to wydech ZX wariator hebo ng (rolki4.5) i seria sprzęgło z jakimiś tam czerwonymi sprezynami. A i jeszcze co sadzicie o tym tec sport 70? Daje radę? Nic nie puchnie? A i jeszcze jak będzie kasa to 17.5 też wpadnie ale chciałbym go trochę dotrzeć do tego czasu :)

Zapraszam Do mojego Boobstera http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... cc#2339862 :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Longjia L-Evo
Lepiej najpierw kupić gaźnik (lepiej 19mm), a potem cylinder, wiadomo, że lepiej jest dotrzeć na dobrym gaźniku niż powoli zajeżdżać cylinder na małym gaźniku.

Obrazek

Kliknij na obrazek, aby przejść do tematu :D

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak jak kolega wyżej napisał, ale bez przesady, 17,5 starczy spokojnie jak na cylinder z Tec, najważniejsze żeby nie jezdzić na 12,5, bo to aż 5mm różnicy. Ja na Malossim zrobiłem 20tyś w półtora roku na gazniku 17,5 teraz zdjełem cylinder i wszystko jest w jak najlepszym porządku, lecz pierścionki trzeba wymienić, bo mają przedmuchy, ale stan gładzi oraz tłoka oceniam na bdb+ Oczywiście, jeżeli autor tematu ma kasę, to 19mm do tego cylindra już w zupełności wystarczy i nie potrzeba większego.

Cylinder Malossi Sport 70 12mm,
Wał Malossi MHR 12mm,
Wydech Yasuni R,
Gaźnik 17,5mm Motoforce,
Wariator Stage6 Sport Pro,
Przeciwtalerz Stage6 R/T.
Pasek Stage6 Sport Pro,
Przełożenia od BWS,
Sprzęgło Malossi Fly,
Dzwon Malossi.

GPS 105km/h

*

Pojazd:
A co sądzicie o gazniku tec 17.5 ten droższy z plastikową komora?? Dobry jest? bo kumpel ma i może na jakiś czas pożyczyć :)

Zapraszam Do mojego Boobstera http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... cc#2339862 :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]