Cześć wszystkim , mógłby ktoś wypowiedzieć sie na temat z ktorym mam problem?
Mianowicie chodzi mi o gaznik , posiadam yamahe aerox z cylindrem stage6 streetrace 70ccm i gaznik dellorto 17,5 mm z dysza 100 oraz seryjny krociec ssacy wraz ze seryjna membrana i filtr stozkowy polini
Moj rox ma problem podczas jazdy kiedy przekrecam manetke na max silnik sie dusi jakby sie zalewal (gasnie jesli nie puszcze manetki). Nie wiem czy to zla regulacja (czasem jest dobrze czasem jest zle) czy po prostu wina samego gaznika..
Gaznik ma delikatnie peknieta komore plywakowwa przy srobce od przykrecania i przy adapterze od linki gazu jest uszczerbek plastiku (moze lapie lewe powietrze?) , powoduje to wyciek paliwa np po tym jak odstawie skuter na noc . Problem tez chyba jest w kraniku podcisnieniowym (chyba przepuszcza paliwo ) . Nie mogę sie pozbyc tego problemu i przywrocic roxa do normalnej pracy , irytuje mnie ciagla 'zmiana jego nastroju' ..
prosze o rade czy po prostu zmienic gaznik czy sama komore plywakowa i kranik podcisnieniowy , czy moze problem jest gdzies indziej ..
myslalem o zmianie ale nie wiem jaki gaznik kupic i jaka dysze , 19, 21 + jaka dysza ? co bedzie najlepszym rozwiazaniem ?
Bardzo prosze o jakies opcje , pomysly bo mam juz tego po prostu dosc a nie wiem jak to rozwiazac bo moze nie trzeba sie ladowac w duze koszty