Siemka, mam taki problem z Rox'em. Otoz w zime zalozylem nowy dzwon Tec'a na stare oryginalne sprzeglo, w skutek po przejechaniu ok 5/10km dzwon lekko sie przebarwil. Postanowilem wiec wymienic sprzeglo, dorwalem RMS Racing z bdb okladzinami. Po zalozeniu Yasuni R , 17,5 gaziora i stozka w serwisie i regulacji gaznika (w napedzie wszystko jest seryjne, zadnych sprzezyn, sprezynek itp) skuterek osiaga okolo 95v-max i ma bdb przyspieszenie, lecz po 1km, jak sie sprzeglo nagrzeje a dzwon jest tak goracy ze jajka idzie na nim usmazyc przyspieszenie radykalnie tak spada ze niekiedy nie chce prawie jechac. Mechanik mi napomnial ze mi sie sprzeglo "zeszklilo" i przez to tez, idzie odczuc roznica, miedzy 0-25km/h a od 25km/h (po 25 ma kopa niezlego). Jak myslicie czemu tak jest? Przez te sprzeglo? Moze centralka jest za miekka po nagrzaniu (seryjna), moze sprezynki? Moze pasek sie slizga i przez to sprzeglo sie tak nagrzewa? Bo ja juz sie zgubilem
Po nastepne, jesli to wina sprzegla, to przy wymianie sprzegla na sportowe bede musial zmienic tez dzwon na ktorym latalo to zle sprzeglo czy nie musze? Nie jest przebarwiony bardzo, tylko troszke.
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku