Dzisiaj jest 25 lip 2025, 14:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam! Mam yamahe axis--- silnik minarelli ac. Jak na razie mam wszystko serie, oprócz wydechu : tecnigas next-r, wariatora: polini speed control. W wario mam rolki 6.2 grama, posiadam także 4.9, 3.5. Na sprzęgle siedzi sprężyna biała polini ( +7%) mam też niebieską ( +15%). No chodzi o to, że ma strasznego muła na początku, że trzeba się prawie odpychać. Jest to tak do gdzieś 20km/h. Później ma zrywa że prawie z siedzenia zrzuca i dochodzi gdzieś do ok. 50km/h ( na razie nie mam licznik więc mówi tak na oko) i zostaje. Prubowałem ze wszystkimi tymi sprężynami i rolkami, lecz efekt ten sam. A, zmieniłem jeszcze pasek na polini racing.Dodam jeszcze, że na seryjnym wariatorze i sprężynom, miał równe przyspieszenie i v-max ok 75km/h. Co mam jeszcze zmienić żeby poprawić przyspieszenie i v-maź?? Myślę na razie o sprężynkach sprzęgła, bo czuć że sprzęgło za szybko łapie, to jest przy niskich obrotach, i skut nie ma mocy na starcie, ale co jeszcze może być innego??

Z góry thx za pomoc?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Sprężynki ewidentnie. Miałem identycznie. Przy prędkości ok 20km/h sprzęgło się "odłącza" i przez to masz "powera" :P Założyłem białe sprężynki Stage6 centralkę biała Stage6 i jest cacy :mrgreen: Od zera do 80 jest nonstop moc, nie ma mułow itp .. Oczywiście nie byle jakia moc :wink:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
No dzięki booster03, bardzo pomocna rada xD Ale znam już chyba odpowiedź. Dzięki Jawor za pomoc.Dzisiaj kupię sprężynki i się zobaczy czy to coś pomoże.Ale i tak martwi mnie v-max :/

Ostatnio zmieniony 25 kwie 2010, 10:16 przez tarzan131313, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
tarzan131313 pisze:
No dzięki booster03, bardzo pomocna rada xD Ale znam już chyba odpowiedź. Dzięki Jawor za pomoc.Dzisiaj kupię sprężynki i się zobaczy czy to coś pomoże.Ale i tak martwi mnie v-max :/

Zrób tak jak Ci pisałem na GG + Załóż narazie stare wario i zobacz jak się będzie zachowywać skuter. Jak będzie jeździł normalnie, to problem na bank tkwi w regulacji napędu.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]