Dzisiaj jest 12 sie 2025, 0:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam !

mam 2 kłopoty i mam nadzieję że ktoś na forum będzie w stanie mi pomóc. Z góry dziękuję :)

1 problem: Z tłumika Tecnigas Next R pluje mi regularnie żółtawą substancją (chyba olej xd ?) Widać to po tym, że tłumik jest po prostu od oleju brudny. Co zrobić żeby już nie pluło ? Dodam że zaczęło się ot od kiedy założyłem sportowy tłumik. Osiągi na początku wzrosły a teraz są nawet niższe niż wcześniej...może to być wina tego że ten tłumik tak pluje olejem ? Co z tym zrobić ?

2. bardziej pytanie : Jak już wspomniałem tłumik poprawił na początku znacznie przyśpieszenie i o jakieś 5km/h v-max jednak to było bez żadnej regulacji. Mam zakupione o 1gr lżejsze rolki, jednak nie wiem jak się za to zabrać nie znam też nikogo kto by mógł mi to zrobić a u mechanika chcą 100zł (sic!) - czy jest bezpiecznie zrobić to samemu bez doświadczenia ? Powinienem o czymś szczególnym pamiętać ?

Czy założenie o 1gr lżejszych rolek spowoduje jeszcze lepsze przyśpieszenie i v-max czy prędkość maksymalna spadnie ? (choć chyba tłumik sportowy będzie z siebie więcej dawał więc jak to jest)

Zipp Quantum:

full Seria + Tecnigas Next R

v-max ok.80km/h

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spożądzasz sam mieszanke czy masz dozownik elektryczny badz mechaniczny??
Predkosc spadła bo zalepiły sie pewnie te dziurki w koncóce wydechu i cała koncówka wraz z wata tłumiacą jest oblepiona. Rozbierz koncówke i przeczysc :)
Co do rolek to nie ma sensu płacic 100zł za wymiane rolek :D kup blokade tłoka wkręc w miejsce swiecy, odkrec pokrywe, pozniej bierzesz klucz nasadowy i rozkrecasz wario zmieniasz rolki i masz prawie całą stówke w kieszeni :) :lol:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
właśnie myślałem że to wina waty i zmieniłem (stara była cała popalona) na nowiutką watę Hebo...czyściłem też całą końcówkę szczotką drucianą...

Mam dozownik chyba elektryczny - wlewam olej i sam sporządza mieszankę ;)

Zipp Quantum:

full Seria + Tecnigas Next R

v-max ok.80km/h

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]