Dzisiaj jest 15 sie 2025, 15:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam! Otóż problem pierwszy jest z tym mechanizmem który jest zachaczany przez rozrusznik przy próbie zapalenia... (od storny wariatora prawy górny róg na 2 śruby) więc odkręciłem to i wypadły mi podkładki złożyłem i jest źle... możecie mi to odkręcić i dać schemat jaka podkladka gdzie ma być? A druga sprawa czy na wałku tam gdzie jest koło czy sam ten walek bez kola moze miec luz w prawo w lewo 1mm?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
podkładki powinny być po obu stronach zębatki

Jeżeli masz luz na piaście z tarczą to ok. Jeżeli na przełożeniach to już trzeba sprawdzić.

Ostatnio zmieniony 14 paź 2010, 19:36 przez haddi, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
tylko ile tych podkladek? i jakie grubości.. jakbyś mógł mi je zmierzyć bo ja mialem kilka tych bajerków i pomieszałem i teraz nie chce odpalić, tak jakby się ślizgał..

A ja mam bęben, ale w sumie pomyślałem tak że jak koło zaloże i skręce to śrubą to wyciągne ten luz i nie będzie tego bicia... bo to może być właśnie w niczym nie przeszkadzający luz... bo to sie wsuwa i wysuwa, a nie lata na boki...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale czekaj ten luz jest pomiędzy śrubą a bębnem? Czy na zębatce?

Teraz nie mam jak zobaczyć grubości tych podkładek. Jak kilka? dwie powinny być na tym małym wałku jedna za zębatką a druga przed.

Wykonuję polerkę Gaźników (w środku i na zewnątrz), klamek hamulców, ogółem wszystkich drobnych metalowych/aluminiowych elementów skuterów. Wycinam dowolne wzory w plastiku i metalu.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ten luz jest... jest karter z przełożeniami bez koła... i na wałek zakłada sie koło. i ten walek moge troszke minimalnie wsunac w karter albo wysunąć... taki lekki ale to lekki luz... i wydaje mi się że jak założę koło to gwint jest dłuższy i wyciągne tą przerwe wałka... kurde.. nie wiem jak to lepiej opisac...

A co do tych podkładek to tak: miałem rozrusznik od miny spalił mi się to założyłem od jakiegoś yaroxa chinczyka... i ten nie miał siły pociągnąć tego.. więc rozebrałem wszystko i kombinowałem ze złożeniem... a że jeszcze miałem chiński silnik to z tamtego rozbierałem tą zębatke to rozrusznika i tak namotałem że teraz kręci ten rozrusznik ale nie łapie o bendix... pamiętam jedynie że tepodkładki były różnych grubości.. i teraz nie wiem gdzie jaką dać.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
UU no to jak od chińczyka to kiepsko. Jak masz suwmiarkę to zmierz średnicę zębatek i podaj wymiary. I zrób fotkę wszystkich elementów tego startera, bo nie wiem jaką ma budowę a bez tego nie pomogę.

A takiego luzu być nie powinno, pod zębatką napędzającą koło w przekładni, powinny się znajdować dwie cienkie podkładki, niwelujące owy ruch.

Ostatnio zmieniony 14 paź 2010, 22:57 przez haddi, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Temat do zamknięcie: )Ten mechanizm do rozrusznika przełoże z innego silnika:) nię będę się męczył:) A ten luz musi być:)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]