Dzisiaj jest 16 lis 2024, 23:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam! Otóż mam 2 problemy z moim speedem napisze te problemy z 1 temacie żeby nie zaśmiecać forum.

Otóż 1 problem to taki że mój speed stał 2 dni w garażu bez odpalania i wczoraj chciałem się przejechać ale niestety w ogóle nie chciał odpalić w ogóle nie łapał tak jak by nie miał paliwa... Gdzieś po 2 min kręcenia rozrusznikiem odpalił, przejechałem się i później już odpalał jak należy, to już nie pierwszy raz np także jak jest mokro postoi chwilę gdzieś na parkingu i potem nie chce odpalić... co może być przyczyną?

Mój 2 problem: w przekładni mi tak dziwnie trzeszczy coś myślałem ze to zębatka od półksiężyca bo była starta wyciągłem ją ale dalej to samo, mój kolega mi powiedział że mogą do być rolki do wymiany lub ślizgi... Może tak być? a nieraz jest tak że jade np 80km/h i jedzie ''nierówno'' tzn tak jakby zwalnia zachwilę dodaje mu mocy i przyspiesza , zwalnia itd. tak jakby ''szarpie'' go ... Co o Tym myślicie?

A co myślicie o rolkach na allegro za 8zł ? nadają się chociaż na 1 sezon?

Bardzo proszę o pomoc! Z góry dzięki :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
1. kompletnie nie wiem co moze byc ;p ale moze to byc wina slabego akumulatora , jak tak bedziesz robic to rozrusznik padnie albo bendix . Tez tak mialem i krecilem z rozrusznika , z kazdzym dniem coraz ciezej mial odpalac z przycisku az sie pewnego dnia rozrusznik spalil , kopniaka zrobilem to za 1pierwszym odpala. W lato mozesz odpalac ze startera bo jest cieplo ja tez tak mailem silnik sie rozgrzal to ladnie palil ale w zimne dni odpalaj z kopniaka!!!

2. Mi tez cos stuka w przekladni juz od 1k kilometrow ale osiagi sie nie pogorszyly. Jezdzi jak jezdzi. Rolki co jakis czas musisz wymieniac co najmiej co 3-5k kilometra. Jak rolki nic nie pomogo i bedzie stukac kup slizgi nowe , a jak bedzie to samo to bedzie raczej wina kopniaka . Daj wiekszo dysze i wyreguluj gaznik to bedzie ok.

3 rolek za 8zl ja bym nie bral ! wole kupic drozsze to wiem na czym stoje a na tym gownie za 8zl to moge tylko je kupic na przetestowanie czy na takiej wadze rolek bedzie dobre zbieral sie skuter.....

Tytuł:
*

Pojazd:
Daxon

wszystko by było ok. Ale ja mam zje... kopniak :( półksiężyc i chyba tą zębatkę... bo jak kopne to zgrzyta coś i wogole nie łapie a potem się zatrzyma na końcu i trzeba go siłą spowrotem na swoje miejsce dać. . . Teraz to w ogóle wyciąłem tą zębatkę.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. Kręci, łapie ale nie odpala? Stawiam na ssanie.
2. Bendix? Rozkręć wario i zobacz jak sprawa wygląda.
przemek1259 pisze:
a potem się zatrzyma na końcu i trzeba go siłą spowrotem na swoje miejsce dać

Posmaruj to tawotem :)

Tytuł:
*

Pojazd:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 69c4b2e74f

http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... d62aa88dc4

Kupilem to i zalozylem i jest ok , tez tak mialem ze jak kopnelem to zgrzytnelo cos i sie kopniak zatrzymal i trzeba bylo ciagnac go znowu zeby sie cofnal , skuter postal tydzien zalozylem ten sprzet i kopnolem raz delikatnie i skuter za pierwszym odpalil ;d PRZEBIEG 42k km

Tytuł:
*

Pojazd:
Falcao pisze:
1. Kręci, łapie ale nie odpala? Stawiam na ssanie.
2. Bendix? Rozkręć wario i zobacz jak sprawa wygląda.
przemek1259 pisze:
a potem się zatrzyma na końcu i trzeba go siłą spowrotem na swoje miejsce dać

Posmaruj to tawotem :)

No właśnie w tym problem że nie łapie w ogóle... kręci jak by nie wiem nie było paliwa sprawia wrażenie jak by nie było nic oprócz rozrusznika po chwili zaczyna coś delikatnie łapać i jak pokręcę manetką to wtedy odpali po długich a ciężkich

Tytuł:
*

Pojazd:
kup kopniaka i bedzie ok , ja tez tak mialem robilem kopniaka i smigam!! NIe sluchaj sie Falacao bo w tej sprawie nie ma racji . Tak krecac spalisz rozrusznik , ja spalilem ty nie popelnij tego samego bledu dobrze Ci radze jak chcesz jezdzic :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
paliwo może się cofa i jak pociągnie to pali ja tak miałem spróbuj dać zupy pod świece

Peugeot speedfight 2 custom>yamaha rex 2006r>simson s51 enduro>honda cb50J>Suzuki Rg80>Yamaha TZR 125 >Apka Sr 50 morini ditech>Suzuki Bandit 400:D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
1.Może po prostu jest zimny :/
A co to kopniaka to i ja miałem taki problem i kupiłem nowy półksiężyc.
I mówię Ci nie kupuj tego gówna nowego na allegro http://moto.allegro.pl/walek-starter-tr ... 41210.html po to chinski szajs ja to kupiłem i po tygodniu się rozdupczyło lepiej kup jakiś używany orginalny i owiele tańszy ja tak zrobiłem i już mi trzyma 2 miesiące a tamten tydzień.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=81257

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]