Dzisiaj jest 30 paź 2024, 2:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam mam problem z odpaleniem skutera opisze jak było przed itd

A więc przed usterką choćby skuter siedział z miesiąc nieodpalany zawsze odpalił z kopka jak i za akumulatora .

Ostatnim czasem zabrakło mi benzyny i musiałem go odpowietrzać bo niestety ten skuter nie chce pociągnąc benzyny sam nie wiem dlaczego
.w skuterze było z 0,5 l przed zapowietrzeniem ale sie tak felernie stało że gdzieś powietrze dostał i zapowietrzył się przez małą ilośc paliwa
Gdy go odpowietrzałem wlałem paliwo które było z mieszanką do piły motorowej ale myślę że przez to się tak nie stało

W końcu udąło mi sie go odpowietrzyc do komory w gaźniku nalałem paliwa itd po męczarniach go odpaliłem ,
ale gdy go zgasiłem nie dało się go odpalić kupiłem nową identyczna świecę to samo ,ale ustawiłem na nowej przerwę mniejszą i skuter odpalił (co się okazało że tamta przy odpowietrzaniu mi spadła na beton i się przerwa spieprzyła )

CO najlepsze silnik jak juz odpali to będzie palił i na kopkę i na akumulator jak jest ciepły no i tak na 2 dzień tak samo ale już na 3 dzien nie chce palić

Co może być przyczyną na gaźniku nic nie zmieniałem nie regulowałem a nawet jak odpali to tak jak zawsze na wolnych nie zgaśnie chodzi równiutko jest silny jak zawsze ale ma problem z odpaleniem jak zimny jest
Już nie wiem co jest grane wykluczam -cylinder bo motorek jest silny jak zawsze ,świeca nowa ,gaźnik nic nie był kombinowany a zawsze chodził

co to może być panowie Wielkie dzięki za odpowiedź

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak nie zasysa paliwa, to wymień kranik.. Oblookaj ssanie nigdy nie wiadomo kiedy coś mu palnie i przestanie działać.

Speedfight 2 S6 Racing Modular 70cc -->Aerox Midrace 70cc, SR Midrace 70cc--> Derbi GPR 2008.

Tytuł: odp
*

Pojazd:
tzn paliwo zasysa bo pompka pompuje i swieca o ile dobrze pamietam zawsze mokra i pachnie paliwem jak mam to ssanie odblokowac ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]