Dzisiaj jest 27 lut 2025, 5:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam ... Mam peugoeta 2gi sezon , można powiedzieć ze przeżyłem kryzys ( chciałem go sprzedać ) ale już mi się to odwidziało ... Mam kilka pytań i liczę na Waszą pomoc :)

>jako że chciałbym go trochę odświeżyć mam zapytanie odnośnie : ceny lakierowania (wszystkie plastiki na czarno ) może ktoś już to robił i wie jakie to są koszty , więc proszę piszcie: ) * ewentualnie ile za +felgi: )
>czytałem kilka poradników odnośnie wariatora i w nim zawartych rolek , ale wciąż boje się tam grzebać , bo nigdzie nie widziałem konkretu odnośnie speed'a 2 :/ jeżeli widzieliście lub się na tym znacie proszę również pisać , nie wymieniane były od 3 lat nie wiem czy poprzedni właściciel ich tez nie wymieniał , a słyszałem ze przydałoby się raz na jakiś czas wymienić :
* jak wymieniać : to na jakie rolki ? ( jakie polecacie ? ) * jak sprawdzić czy wariator seryjny czy może ktoś go wymieniał ?

>co przydałoby się sprawdzić odświeżyć : dla poprawienia kultury pracy , osiągów

> gdy jadę z kimś (w 2 osoby ) ciężko mi czasami ruszyć - jaka może być tego przyczyna ?

Z góry dziękuję każdemu chętnemu do pomocy
Pozdrawiam 23:)

Ostatnio zmieniony 22 maja 2011, 22:26 przez 23a, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Żeby nie mulił to sprężynki sprzęgła hebo niebieskie (lub nowe sprzeglo jezeli stare zjechane) Kup wydech sportowy to da najwiecej... jezeli tyle lat nie zmieniane rolkii to juz pewnie kwadraty !! i dlatego slabo idzie... Odkrecasz dekiel przekladni (czarna taka) i tam bedziesz mial pasek wariator i sprzeglo (to po lewej to wariator a po prawej sprzeglo).. zeby odkrecic wariator musisz zablokowac czyms (najlepiej blokada wariatora koszt okolo 30zł) ten talerz z ząbkami a nastepnie odkrecic nakretke na nim... jak to zrobisz to sciagasz talerz, pozniej pasek i masz wariator... zsuwasz go z walu i masz rolki... oryginalne rolki w speedach to 16x13 waga: 8,4 grama... wymiana tego wszystkiego to nic trudnego tylko trzeba wszystko zrobic powoli i z dobrymi narzedziami (klucze nasadowe sa najlepsze)

Obrazek

a to jest wariator rozebrany

Obrazek

Moja maszyna:

SpEeDfIgHt 2 Led R-CUP Full-Sport DR 70ccm EVO

Zobacz go !!!

Ostatnio zmieniony 21 maja 2011, 16:45 przez Sopel38, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
> po czym można poznać ze sprzęgło jest zajechane
> sportowy wydech jest : leo vince zx
> a do tych sprężynek jak się dostać ? - czy to nie jest problem ? ( pytam żeby później nie tracić czasu poprzez niewiedze )
> jakie rolki będą najlepsze (waga)(firma) poprosiłbym o link jeśli to możliwe

Ostatnio zmieniony 21 maja 2011, 16:54 przez 23a, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zeby dostac sie do sprezynek musisz odkrecic dzwon sprzegla (to po prawej od wariatora na zdjeciu) jak odkrecisz dzwon to bedziesz mial sprzeglo polaczone z korektorem momentu obrotowego

Obrazek

Zeby oddzielic sprzeglo od korektora nalezy odkrecic nakretke ta zlotą na srodku... wtedy bedziesz mial samo sprzeglo

Obrazek

tu masz sprzeglo i sprezynki ktore musisz wymienic. aby sprawdzic czy sprzeglo jest zjechane: sprawdzasz grubość okładzin (tych trzech wypustków po bokach. Jezeli są podobne jak na zdjeciu to jeszcze jest okej a jak ich jest bardzo malo to do wymiany

Rolki (do tego wydechu weź 7,7 gram, jezeli nie masz nic sportowego jeszcze oprocz wydechu)

http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 3a443e707a

a tu masz sprezynki:

http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 3a443e707a

Moja maszyna:

SpEeDfIgHt 2 Led R-CUP Full-Sport DR 70ccm EVO

Zobacz go !!!

Tytuł:
*

Pojazd:
wypowie się ktoś jeszcze :) ??

Tytuł:
*

Pojazd:
23a pisze:
> po czym można poznać ze sprzęgło jest zajechane
> sportowy wydech jest : leo vince zx
> a do tych sprężynek jak się dostać ? - czy to nie jest problem ? ( pytam żeby później nie tracić czasu poprzez niewiedze )
> jakie rolki będą najlepsze (waga)(firma) poprosiłbym o link jeśli to możliwe

Sopel38 dobrze napisał jak ściągnąć sprzęgło, musisz to włożyć trochę siły potem przy zakładaniu i ściąganiu przy zdjęciu tej złotej nakrętki(bo wtedy sprężyna główna może odbić. Jak masz mało pary to ktoś ci musi pomóc.

warto też sprawdzić dzwon sprzęgła czy nie ma jakiś przebarwień i jaki jest jego stan w środku

Ja polecam rolki 6.5 na pewno weź jakieś firmowe bo no-name nie ma co brać. Czyli polini,malossi itd.
Na mielochu możesz dostać tylko pamiętaj o zakupie dobrego rozmiaru rolek

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]