Dzisiaj jest 16 lis 2024, 8:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Więc ostatnio zamontowałem sobie do speeda licznik od roweru i co się okazuje speed idzie jedyne 60 hm/h :( Setup podczas kręcenia filmiku: Wario Polini Speed Control, rolki 8,4g, stary pasek,dysza 72.Licznik raczej nie zaniża i to mnie martwi :( Jeszcze nie mierzyłem go z samochodem gdyż passat ojca też oszukuje ale on nie wie o ile :D Jeśli ten v-max jest faktycznie tak mały to czym to może być spowodowane? Ja obstawiam coś z korektorem momentu obrotowego(temat w którym opisuję co mniej więcej jest grane) http://www.speedfight.pl/viewtopic.php?f=2&t=26731 poza tym korektor ma rowki na samym dole takie dwa dość wyczuwalne, wiec obstawiam że centralka jest za miękka i nie dociska paska który się ślizga i dlatego ma takie obroty. Aha i jeszcze jedno jak jadę to 60 na tym liczniku i odejmę gazu tak prawie do połowy to prędkość jest taka sama ale skuter schodzi na niższe obroty. A to filmik na YT : http://www.youtube.com/watch?v=vfPnUn3rhxQ Schowałem fona żeby było słychać jakie miał wysokie obroty, filmik kręcony na starym pasku( na nowym bym poleciał te 60) i na rolkach 8,4g trochę już zjechanych ale na nowym pasku przy tych rolkach leciałem 60km/h :P Mam nadzieję że ktoś pomoże, i z góry dzięki za pomoc :wink: Na poprzednim forum dośliśmy do tego że to korektor momentu obrotowego i może coś z sprężyną centralną oto foty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na taką wysokość pasek wchodzi na wario idealnie to widać bo jest nowe 8)

Obrazek
A tak wygląda ta dziwna centralka nie widać żeby była to jakaś firmówka bo nie ma napisów, pewni chińskie gówno bo poprzedni właściciel wszystko robił na sztukę aby się kupy trzymało, zanim doprowadzę go do porządnego stanu minie jeszcze dużo czasu i włożę w niego dużo pieniędzy. Najlepsza jest moja babcia zawsze jak coś kupuję to mówi ile ty już włożyłeś pieniędzy w ten skuter?! A ja na to że jak na razie mało :D

Jeśli zrobiłem coś źle to przepraszam ale to mój pierwszy post na tym forum i jeszcze nie ogarniam tego :P

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
skuter sprowadzony?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Regulacja się kłania :wink: Bo pasek nie wchodzi na samą góre czyli musisz kombinować z rolkami, Kup do tego Centralke Hebo Niebieską +60 do P/G ,Honda będzie pasować :wink: I na twoim miejscu wymienił bym kolektor bo to też może być wina tych rowków

Co do rolek to kup zestaw testowy rolek i próbój pokoleji

EDIT . A sprawdzałeś przekłądnie bo na tym filmiku co stoi na stopkach coś trzeszczy ?
masz olej w przekładni ? albo coś ze sprzęgłem albo to kolektor momentu obr

Obrazek

Wejdź i oceń mojego speeda
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=96909

Obrazek

Ostatnio zmieniony 08 sie 2011, 18:43 przez Blackout, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Skuter nie jest sprowadzany nie jest to mof bo pewnie o to Ci chodziło :P Trochę go regulowałem to się znaczy rolki 7,7g 10g i teraz mam 8,4g na których idzie najlepiej :wink: Nad centralką się zastanawiałem a korektor na 90 % jutro kupię może dziś zależy kiedy dorwę gościa na gg :D Przekładnia sprawdzona bo wymieniałem z tatą łożyska olej w przekładni jest, problem znika po zdjęciu pokrywy przekładni i ostatnio chyba znikł :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
hmm...daj lżejsze rolki do polini SC.., np coś 6,5g albo 6g

A kompresje mieżyłeś...bo może problem tkwi w tym że gdzieś ucieka kompra(powietrze)
Sprawdzałeś wszystkie uszczelki, simeringi , łożyska na wale , cylinder czy nie jest przytarty i czy tłok i pierścienie są ok. Jak nie sprawdzałeś to lepiej sprawdź :wink:

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony 08 sie 2011, 22:29 przez Blackout, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Jak wsadzę lżejsze rolki to będzie jeszcze gorzej :P To jest full seria tylko wario bo tamto do niczego się nie nadawało. Kompresja jest bo ją czuć i na kopniaku i jak sprawdzam na palec. Cylinder tłok itd. są ok bo wymieniałem tłok z pierścieniami :D Uszczelki, simeringi i łożyska na wale są wg mnie ok żaden nie cieknie ani nic a łożyska nie huczą itd.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
No tak ale takie sprawdzanie mało co daje, weź manometr i nim sprawdź kompresje...,
A gaźnik regulowałes ? tą centrlake też mógł byś zmienic na hebo +60

Na zdjęciu wariatora widać że pasek nie wchodzi na samą góre czyli są nie odpowiednie
rolki ,a może spróbuj dać cięższe

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 sie 2011, 7:16 przez Blackout, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Palcem to możesz sprawdzić czy dziewczyna ma mokro. Do mierzenia kompresji służy manometr. Ten kolektor jest na moje w porządku, pasek się ślizga bo jest za miękka sprężyna albo już w ogóle straciła właściwości. Zmień sprężynę na mallossi białą albo inna z tego przedziału.

Tytuł:
*

Pojazd:
Ok. Jak da rade to zmierzę tą kompresję, poza tym korektor jest do wymiany bo łożyska huczą itd. centralke też pewnie kupię zależy ile będę miał kasy :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Białaj malossi nie kupuj bo to jest jak seria do lekkich rolek a ty mówisz że na lekkich kiepsko więc radze ci kup Hebo +60 do p/g, honda bo do peugeota nie ma ale pasują te od p/g i hondy

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 sie 2011, 12:44 przez Blackout, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Czytałem że niby ta sprężyna pasuje ale jest minimalnie wąska, ale chyba nie będę kupował sprężyny tylko kupię ten korektor i jak będzie $ to kupuję używany cylinder peugeota bo teraz mam chińskie gówno i coś mi się wydaje że to będzie go bolało :D Ni musicie pisać na co mam zwrócić uwagę przy kupnie cylka trochę się oczytałem poza tym mam dość duże doświadczenie po przejściach z speedem :P

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]