Dzisiaj jest 23 lut 2025, 23:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: SR ;]
Witam mam taki problem iż zmieniałem ostatnio silnik w moim peugeocie i po jego zmianie skuter stracił iskrę, znaczy nie do końca jest tak że po zakręceniu wałem np. na wiertarkę lub kopaniu iskra "zaświeci" sie z dwa razy po czym juz jej nie ma gdy przestanę kręcić i znowu zacznę znowu błyśnie się z 2 razy i zgaśnie wtedy moge sb kręcić do oporu i nic sie nie pojawi znów muszę przestać kręcić i zacząć od nowa.... Każdy sb teraz pewnie pomyśli że to wina iskrownika, też tak pomyślałem... Wiec zmieniłem iskrownik na iskrownik z mojego wcześniejszego silnika i jest to samo ;/ sprawdzałem też na innym module, świecy i wciąż ten sam problem Sad Iskrownik oraz cewkę sprawdzałem miernikiem i niby są dobre Smile Już nie wiem co to może być pomóżcie chłopaki! Na starym silniku palił od strzała a teraz bez ciągłej iskry nie da rady go odpalić ;/ Siedzę juz 3 dzień w garażu i nic nie moge wymyślić ;/ Z góry dzięki za pomoc! ;] A i masa dobra oczyściłem jej styki wd40...
I jeszcze jedno pytanie czy w peugeotach kabel wysokiego napięcia od cewki jest wymienny ? By próbowałem go wymienić i u mnie jest jak by wtopiony... Na allegro sprzedają też całe cewki z kablem i fajką ;/

viewtopic.php?p=947266#947266

Zenek na sporcie [*]
Aeroxa 03r na full sporcie [*]
Jest apka sr na minie w seri ;P

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Rozrusznik masz przykręcony do silnika? Kostka od rozrusznika podłączona miałem to sam jak nie podpiołem rozrusznika, bo robi on jako masa w peugeot

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]