Dzisiaj jest 22 lut 2025, 14:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Peugeot Speedfight 2
Witam serdecznie..

Posiadam Speeda 2 w wersji LC z 2007 r. W skuterku mam założone:
- sportowy wydech Hebo racing N,
- wariator Hebo ( rolki 5.2g ),
- seryjne sprzęgło ( sportowe Hebo racing N ściągnąłem, bo koszty paliwa mnie przerastały ),
- dysza główna Gurtner 064

Reszta części jest seryjna. Problem polega na tym, że speed pali 6-9l na 100km !!! :shock: :cry:
Niestety gaźnik również jest seryjny i wyregulować go nie mogę, ponieważ na iglicy nie ma opcji regulacji. Byłem u mechanika, z gaźnikiem powiedział, że zrobić się nic nie da, prócz wymianie iglicy. Chciałem wsadzić inną dyszę, mniejszą, ale za to utracę na mocy, czego nie chcę. Wcześniej miałem założone wszystkie w/w części + sprzęgło Hebo z rolkami 4,9g, gdzie podrywał na koło. Nie wiem co już mam o tym myśleć i co z tym zrobić.

Chciałbym osiągnąć mniejsze spalanie, ale za to nie tracąc zbytnio na mocy, POMOCY !!!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd:
Takie są koszta tuningu jeśli chcesz tak mieć to będzie palił tyle.masz jedno wyjście kupić tani gaznik tylko żeby miał iglicę regulowaną i wymienić iglice ja też tak miałem i pali mi 4

Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot Trekker
skuterek55 pisze:
Takie są koszta tuningu jeśli chcesz tak mieć to będzie palił tyle.masz jedno wyjście kupić tani gaznik tylko żeby miał iglicę regulowaną i wymienić iglice ja też tak miałem i pali mi 4
pogrzało cie ? nie ma opcji zeby tyle palił przy takim "tunningu" , ja mam w peugeocie cyl po porcie, yasuni r , regulacja przekładni i pali mi 3,5l na setke , jak nie możesz wyregulować gaźnika to coś jest z nim nie tak , spróbuj na innym albo kup 17,5

*

no właśnie jest taka opcja, bo sam to zauważam -,- 17.5 ma kumpel tez przy speedzie 2, taki sam set tylko ma do tego stożek i palił 5/6l na sto. Więc co ja mam zrobić? Dzwoniłem do mechanika, podpowiedział, że może być problem ze ssaniem. Co o tym myślicie? I jak mogę to sprawdzić?

*

Pojazd:
5l to standart dla speeda , sprawdź membranki /

Peugeot Speedfight 2 206 WRC

Awatar użytkownika

Pojazd: Peugeot Trekker
Sprawdź kolor świecy tylko po przejażdzce.

**

Pojazd:
Hozumi pisze:
Dzwoniłem do mechanika, podpowiedział, że może być problem ze ssaniem. Co o tym myślicie? I jak mogę to sprawdzić?

Czy dymi, dusi się, nie trzyma obrotów? Ssanie wyciągasz, kable ssania połączasz bezpośrednio pod akumulator 12v (jeden w plus, drugi w minus), obudowa ssania powinna się stopniowo nagrzewać, a igliczka wysuwać; wtedy ssanie można uznać za sprawne.

https://www.facebook.com/YaMajka125/

*

Dymi - OWSZEM. Dusi się, ale tylko na początku uruchomienia, w końcu to LC. Dzisiaj postaram się go rozebrać, wszystko posprawdzam i się odezwę :). A czy to może być również wina membranek?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]