Dzisiaj jest 21 lut 2025, 22:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Peugeot Speedfight 2
Siema, szczerze mówiąc to mam dwa pytania do was, proszę pomóżcie w obu przypadkach:
1. Speedy ładnie ciągnie od 0km/h lecz gdy przy prędkości 60-80km/h puszczę gaz i prędkość spadnie do 50-60km/h i ponowie dodam to buuuuu... i wolno się wkręca lecz potem znów łapie i śmiga. Wiec przez co to? Za dużo powietrza czy co?
2. Z gaźnika przez gardziel (do stożka) chlapie paliwo..wszystko dzieje się tylko i wyłącznie na wolnych obrotach. Myślałem, że wina płytek membran, wymieniłem a tu to samo (może troszkę mniej niż na poprzednich), więc przez co paliwo się cofa? Może to wina gumy łączącej gaźnik z króćcem, lecz nie wydaje mi się, że to jest przyczyną. Przez to nie mogę wyregulować wgl. gaźnika tzn. jakbym regulował on i tak ma takie same obroty. A... linka gazu jest do wymiany bo się blokuje jak skręcę kierą na maxa w prawo lecz czy to może być przyczyną? np. fakt że iglica być może jest nieco wyżej przez "napiętą" linkę?

Ps. speedy w trakcie docierania, pzdr. i dziękuję.

Speedy II:
dr evo 70
yasuni z
malossi multivar
sprzęgło malossi fly
dzwon s6 wingcooler
dellorto 17.5 + polini air box
króciec polini big valve + zawór
spreżynki s6 soft
centralka malossi biała

~ by ARR ~

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd:
Wydaje mi się że jak byś zamontował gazbox to ta różnica miedzy 50a60 znikła bynajmniej u mnie znikła

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]