Dzisiaj jest 05 sie 2025, 8:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: brak
Yo, dzis wykrecilem iglice bo chcialem zmienic jej ustawienie. Wiec wykrecila sie normalnie zdjalem i wszystko ok.
Gdy chcialem ja wlozyc spowrotem to ciezko wchodzila i trzeba bylo ja przekrecac by weszla, no coz nie wchodzila do konca, troszke jej wystawalo przed ten otwor i wkrecilem ja na sile. Zauwazylem ze manetka od gazu nie chodzi jak powinna, prawie wcale nie chodzi a gdy odpalam skuter to gazuje jak bym trzymal manetke na full. Potem wyjalem iglice, sprawdzilem czy sie nie skrzywila i na oko nie widac zadnych skrzywien, ale gdy probowalem ja wlozyc spowrotem zauwazylem ze kazdym ustawieniem wchodzi i nie trzeba jej przekrecac, pozatym wchodzi bardzo gleboko w ten otwor, cos mi sie wydaje ze spieprzylem sobie cos (moze zgieta jest) :/ Wie ktos o co chodzi?

//// Problem rozwiazany, zle wkladalem przepustnice -_-
Tylko ze sie narodzil drugi problem. Po zlozeniu wszystkiego skuter mi zaczal kopcic na niebiesku, pewnie jest to spowodowane za duza dawka oleju. Uzywam dozownika, regulacja na gazniku nic nie daje, na maksymalnie wkreconej srubce od mieszanki normalnie chodzi i kopci, gdy wykrece o jakies 2 obroty srubke od mieszanki to nie wchodzi na obroty, dodam lekko gazu i jest "buuuuuuu.." i gasnie.
Jeszcze pytanie
http://images50.fotosik.pl/1529/0322e17e71343423.jpg
Rozumiem ze czerwona to srubka od obrotow a zielona od ? Czytalem gdzies ze ta zielona jest od powietrza, to w takim razie gdzie sie reguluje olej zeby mniej dostawal?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: keeway
Zielona jest od regulacji paliwo/powietrze wkrec ją na max a potem 2,5/3 obroti i bobacz jak chodzi ka kręciłem co 1/4 obrotu i sprawdzałem jak najlepiej /pzdr

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]