Witam,
Od razu chcę zaznaczyć, że nie pisałbym tego wątku bez wcześniejszego szukania po mielochu i innych źródłach. Mam Speedfighta 2 AC z 2006 roku i jakiś czas temu wymieniałem mu zatarty przeze mnie cylinder na właśnie tp trophy 70. Wymieniłem również dysze główną w gaźniku na taką, którą przysłali z cylindrem i powiększyłem wlot do oryginalnego filtru powietrza. Owszem, skuter ma lepsze przyspieszenie, lepszy v-max (niewiele, o kilka km/h), ale cały czas czuję, że gdyby nie oryginalny wydech to mógłby bezproblemowo jechać trochę szybciej.
Przechodząc do sedna to po prostu mówiąc szczerze nie mam bladego pojęcia jaki wydech kupić, oprócz tych o których czytałem, że są pod ten cylinder polecane (Yasuni R, Laser X-Pro, Stage6 pro replica), ale boję się, że jeślibym zakupił któryś z nich to musiałbym dokonywać innych zmian w skuterze i jego specyfikacji, czego na chwilę obecną nie chcę robić (np. usuwać nóżkę główną i zmieniać na boczną jak się nie zmieści, albo zakładać przedłużkę amortyzatora), a mi chodzi o po prostu zamontowanie go i jeżdzenie. Czy moglibyście cokolwiek doradzić do 400 zł?
|