hym ale jesli swieca jest mokra to ssanie raczej dziala
no chyba ze jestem w bledzie. co do filtra to ta rurka jest istotna w filtrze powietrza?
-- 12 lut 2020, 15:39 --
pomoze ktos?
-- 13 lut 2020, 18:50 --
Niektóre modele nie chcą bez niej dobrze się wkrecac na obroty. Wszystko w zależnosci od gaźnika , cylindra, tłumika. W wyposażeniu fabrycznym rurka powinna być, co nie znaczy ,że nie można eksperymentowac. Bez rurki nic się nie uszkodzi . Jezeli chodzi o odpalanie to ruka powinna się trzymac sztywno do króćca (z oringiem) filtra powietrza . Z rurką odległość do gażnika jest większa i powstaje większe podciśnienie , które zabiera wiecej paliwa z gaźnika. Powinienes uszczelnic połączenie rurka filtr powietrza i zobaczyć czy sam filtr dobrze jest włożony na gaźnik. Gdy to zrobisz a silnik nie bedzie chciiał zapalić można zatkac palcami dwa ootwory w rurce i spróbowac wtedy zapalić. dostalem takie info od kolesia z innego forum a mi ta rurka lata takze bede sie przy tym bawil
-- 23 lut 2020, 23:27 --
Sciagnałem gabke z filtra powietrza i skuter odpalil
czyli wychodzi na to ze dostawał za mola powietrza.
-- 25 lut 2020, 22:43 --
Jak myslicie sciagnac ta rulke plastikowa przy filtrze powietrza ? moze przez to gowno skuter dostaje za malo powietrza?
-- 28 lut 2020, 23:29 --
Widze ze to forum umarło.
-- 01 mar 2020, 22:05 --
Wyczysciłem gabke z filtra powietrza oraz usunałem ta rurke plastikowa i skuter odpala.Takze to nie bylo ssanie zreszta to bylo logiczne skoro swieca byla mokra