Dzisiaj jest 05 maja 2025, 7:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema :) dziś choć niedziela z nudów wziąłem się za rozbieranie lagów, i problem :evil: odkręciłem te 2 śruby co były na dole i jakoś nie chce zejść,bo lagi są suche w środku nie mają oleju i strzeszczą i się zacinają i na jednym poszedł uczszelniacz, tak myślę ze tam gdzie te śruby odkręciłem to tam się olej wlewa ,ale nie jestem pewien.Macie jakieś pomysły

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
a wiec te lagi na 99% nie są olejowe. tez miałem ten problem. a rozbiera sie je w ten sposób. najlepiej odkręć całkowicie lagi z ramy, następnie wydłub śrubokrętem tą gumę (uszczelniacz) z obydwu lag. teraz napisze ci po kolei co jest w ladze a powtórzysz to dwa razy bo bo jak wiadomo masz dwie lagi:) pierwsze tam pod gumą jest seger którego bez problemu powinieneś ściągnąć ściągaczem do segerów, następnie jest tam taka plastikowa tuleja. jeśli tam jest smar to mogą być problemy ją wyciągnąć ale najlepiej wez walnij lagami w dół o ziemie to powinno wypaść. następnie jest drugi seger pod tą tuleją, tam już sie sprawa komplikuje bo ciężko go wyciągnąć. musisz sobie wziasc jakiegoś twardego cienkiego druta i próbować ściągnąć. jak wyciągniesz 2 seger to powinna ci wyjść laga do góry. ale pod nią jest jeszcze gumowy odbój i sprężyna. jesli mówisz ze sie zacinają to sprężyna sie na pewno zakleszcza i tez musisz wziasc jakiś twardy drut i ją wydrzeć. no i to by było na tyle.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]