Witam, mam problem z moim elyseo ponieważ od jakiegoś czasu do puki się nie rozgrzał czasami gasł i nie mogłem go później odpalić dopóki nie wyłączyłem i nie włączyłem zapłonu. Po rozgrzaniu było wszystko ok. Dziś zgasł mi kilka razy nawet na rozgrzanym silniku a przy tym zapalała się na chwilę kontrolka immobilizera tak samo się zapalała gdy gasł na zimnym silniku. Później zgasł i już nie mogę go od tamtej pory odpalić. Trochę przepala ale nie może złapać. Czasami w gratisie sapnie lub strzeli z wydechu

Iskra jest bardzo słaba nie wiem czy to wina cewki zapłonowej czy modułu zapłonowego... Moduł zapłonowy do wersji z immobilizerem kosztuje ok 200-300 zł więc jeżeli to moduł to od razu przerobie w nim instalację bez immobilizera bo nie opłaca się płacić tyle pieniędzy za ten moduł. Dodam że jeżeli odłączę wtyczkę od tego czujnika przy stacyjce który idzie do modułu iskra jest dalej a wydaje mi się że powinno jej nie być jeżeli odepnę przewód od czytnika tego chipu który jest w kluczyku. Proszę o odpowiedzi.