Dzisiaj jest 15 lut 2025, 1:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam wszystkich dziś mam problem z aprillka sr na morinim którą przerobiłem z wtrysku na gaźnik jeszcze rano wszystko ładnie odpalało wkręcała się na obroty i jeździła jak należy po przyjściu ze szkoły przejechałem się nia i spadł mi filtr powietrza i jechałem tak kawałek bez niego po czym zaczęła przerywać to zajechałem jakoś do domu myślałem ze gaźnik się zapchał a i tak miałem założyć inny to założyłem 17,5 podróbę dellorto ze ssaniem ręcznym i nadal to samo wolne obroty trzyma na ssaniu się wkręci jeszcze jakoś ale jak puszcze ze ssania to ją przymula i dławi się itp czy coś dostało się do silnika woda czy coś czy przez to ze instalacja się zamoczyła cała może się tak dziać?? myślałem ze to ten gaźnik daje jaja bo dziś dopiero przyszedł ale próbowałem na 2 gaźnikach i to samo się dzieje czy wiecie czego to moze być wina próbowałem nawet inny komputer założyć i dalej nic;/

Kobiety są jak motocykle, chwila nieuwagi i lądujesz w rowie...

BYŁO:
Katana lc
VW Polo 1,0
Golf III 1,6 GT 101KM
Opel Astra GSI
Opel Tigra 1,4 16v
Golf III 2,0 GTI

JEST:
Pieggio Typhon
Mazda 323f Ba 97r 1,5 16v :D :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zobacz świece , może masz za małą dysze na tym nowym gaźniku i przerywa - a gdy masz włączone ssanie to dostaje bogatszą mieszankę i nie przerywa . :D

Zajrzyj do mojego CPI :)
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
teraz dałem dysze 80 a warto wspomniec ze 12 chodziła bez dyszy wgl nie było wkręconej i jeżdziła więc moze tu jest problem bo ja dysze pozakładałem i nie chodzi no ale to się zepsuło akurat po tej jeździe po wodzie i bez filtra jutro jak wysuszy się instalacja to pozakładam sprawdze czy bez dyszy bedzie chodziło itd jak nie to dalej bee pisał :)

BYŁO:
Katana lc
VW Polo 1,0
Golf III 1,6 GT 101KM
Opel Astra GSI
Opel Tigra 1,4 16v
Golf III 2,0 GTI

JEST:
Pieggio Typhon

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam jednak suszenie poskładanie ładnie gaźnika itd pomogło trochę bo aprilka jakoś już zaczyna chodzić jak wcześniej ale nadal coś jest nie tak i przymula ją coś czasem po dodaniu gazu co to może byc jaką dysze dac przy gaźniku 12 dellorto i na ile ustawić powietrze itd bo w końcu do był skuter na wtrysku i może musi mieć inne ustawienia i dawkę paliwa czy ktoś mi podpowie jakie??

edit: nikt nie wie jaką dysze ząłożyć i co to moze być ze jak dam gazu to zaraz go dusi i gaśnie a czasem się wkręci ?? moze przez tą jazdę bez filtra coś naleciało do komory i to daje jaja?? prosze o pomoc bo jeździła a teraz nie już nie wiem co to moze być i nie mam siły do tego złoma:(

BYŁO:
Katana lc
VW Polo 1,0
Golf III 1,6 GT 101KM
Opel Astra GSI
Opel Tigra 1,4 16v
Golf III 2,0 GTI

JEST:
Pieggio Typhon

Ostatnio zmieniony 08 gru 2010, 21:15 przez kolumb66, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]