Dzisiaj jest 02 sie 2025, 14:29

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Posiadam skuter TGB 303RS i potrzebuje do niego nową pompkę oleju (dozownik). Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek namiary, gdzie mogę takową nabyć... :( Szukałem na imternecie i znalazłem tylko na jednej stronce za ok 260 zł... :/ A w serwisie nie mają w tej chwili... :(

Z góry dzieki za pomoc! ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: YZF R6
Który masz rocznik TGB? Jak pompka dozowana automatycznie(nie za pomocą rozdzielnika od manetki) to taką posiadam :) GG:1876227.

Tytuł:
*

Pojazd:
rocznik 2003. Nie wiem, jaki to rodzaj pompki... :/

Ale mam niezle problemy z nim. Ciągle mi sie zaciera cylinder z tłokiem... :/ Wczesniej ciągle wypadały zabezpieczenia od sworznia tłoka (i rysowaly mi caly cylinder!). Mialem tak juz chyba 3 razy... :/ Ale tym razem nie wypadly, tylko cos tak mi zatarło silnik bo zabezpieczenia siedzą a cylinder zatarty... :/ I tak juz 2 lata psuja mi sie te cylindry. Co moze byc przyczyna??? :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może źle składasz?
a co do cylindrów mowa o chinśkich za 50 zł ? czy o jakichś markowych 70cc powiedz coś więcej bo trudno wywnioskować coś trafnego.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
co do tych sworzni no to musiałeś źle zakładać mój kumpel kupił ostatnio italkita za 800 zł i nie chciało mu zabezpieczenie wejść no to uciął kawałek i luźno weszło wypadło podczas pracy i cyl do kosza heh dlatego to nie wina cylka cz czegoś czy skutera tylko mechanika ktr to robił :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Moj skuter byl juz w serwisie (tam gdzie byl kupywany), i byl tez u kilku mechanikow. Nawet raz sam skladalemm z kolegą i dalej to samo. Jedynie ostatnio to nie zabezpieczenie, tylko jakis obcy przedmiot zatarl mi cylinder. Zawsze kupywalem oryginalne po 300zł 50ccm a raz nawet za 200zł kupilem jakąs 80ccm. Teraz kupilem na allegro za 70zł i zobacze, czy bd chodzic... :/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie możliwe żeby tak się cylindry zacierały , obczaj od czego to, najlepiej sam rób mieszankę a dozownik wywal.
Wszystko z regulacją ok miałeś ?
No kurdę cylki za 300 zł 50cc to już nie jakieś tam badziewie i powinny tyle co seria wytrzymać, a choćby i te 10 tys których na pewno w rok nie zrobiłeś, a tym bardziej na jednym cylindrze z kilku w ciągu roku.
A jeszcze spytam jaki olej lejesz ? może mixol a np. dozownik do tego jest przytarty i wtedy możesz mieć odpowiedź czemu tak się dzieje.
W cylinder obcy przedmiot raczej nie wpadnie ;p chyba że jakieś łożysko by wypluło z wału ale wątpię..

Tytuł:
*

Pojazd:
Uzywam oleju MOTUL. Podobno jeden z najlepszych. Kosztuje zreszta ok 37zl/litr wiec to nie byle jaki!!! Ja juz nawet sam robilem mieszanke i lalem juz paliwo wymieszane z olejem, i nadal to samo. O tyle dziwne, ze teraz zatarl sie tym razem nie przez zabezpieczenia sworznia jak to bylo zawsze, a cos tak przerysowalo mi tlok, pierscionki i cylinder... :/ Srednio robie na jednym cylindrze ok kilkaset km. :/ To nie duzo!
Normalnie juz nie wiem co to moze byc. :/ Moze ktos z Was sie domysla, co moze byc przyczyna...? :(

Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 17:02 przez Demon, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mówisz coś wpadło ? nie koniecznie bo mógł tłok spuchnąć, i się porysować + cylek przy okazji masz jakiś setup ? jaka dysza ? może czas to wyregulować jakoś ?
Wiesz ja bym się martwił jak by się mi zacierał co 5 tys KM a Ty piszesz że co kilkaset metrów, wcale jak kolega w 4t co dotrze to pojeździ trochę po dotarciu i zatarty skuter ...
posprawdzaj wszystko, gaźnik, membranę może lewe powietrze i napisz setup

Tytuł:
**

Pojazd:
wiesz co moglo ci zatrzec?
piasek ktory sie przedostal do gaznika lub cos .

Albo Suzuki albo Nic...

Tytuł:
*

Pojazd:
teZ nad tym sie zastanawialem. :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]