Dzisiaj jest 06 lut 2025, 23:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
zalozylem cyl, jestem w trakcie docierania. zgasze skuter, postoi pare min., paliwo zapewne sie cofnie i jest problem z odpaleniem. jak dodam gazu to jeszcze gorzej - zero reakcji. dopiero jak przytkam filtr, kopne kilka razy to z gazem sie uda jakos. gdy juz mi sie uda zapalic i jest cieply silnik - pali z pierwszego. postoi pare min i znow problem. nie mam w nim ssania, zatkane jest sylikonem i zaslepka. nie mam juz sil na nia bo gaznik juz na slepo moge odkrecac.. wie ktos skad ten problem?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeździsz bez ssania i się dziwisz, napraw go. Silikonem to se możesz kartery uszczelnić, a nie w gaźnik pchać, pewnie masz dysze przytkaną w dodatku...

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Gaźnik jest czyszczony kompresorem i nic do nie daje. Nie mam ssania bo nie dali w zestawie. Załatwiłem ssanie od kolegi z arreche (tylko na wcisk), i nie pasowało.. więc z dostaniem takiego ssania to też jest problem.

*

Pojazd: TGB :D
jaki gaznik jaka dysza

- Malossi Sport 70,
- Yasuni Carrera 16 Kevlar,
- Top Racing STD,
- Łożyska SKF Teflon,
- Dellorto 19mm Dysza 95,
- Polini Air Box,
- Polini Hi-Speed 4,4g,
- Stage6 Torque Control - MKII,
- Stage6 WingCooler R/T
- centralka Strong S6,

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Arreche 17,5 , dysza 60. Dawniej lajtowo chodzil na tym, nawet na dyszy 50 bo posiadam. Zawleczka na samej gorze bo jal jest nizej to zalewa

-- 12 sie 2013, o 14:21 --

F5
Dziś będę próbował na dyszy 50 i 90 (takie tylko posiadam - chociaż przydałaby się 70). Wydaje mi się, że jest brak powietrza w mieszance, bo jak wciskam manetkę na max przy paleniu to skuter ma zero reakcji. A jak kopię bez gazu to coś tam słychać. Znów jak pokopie za dużo, to jest (chyba) zalany i wtedy muszę z gazem, i po woli łapie.

Awatar użytkownika

Pojazd:
Każdy skuter odpala się bez gazu, bo dostaje wtedy za dużo powietrza. Spróbuj wyregulować mieszankę paliwo-powietrze śrubką z boku gaźnika.

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Właśnie bawię się nimi ile wejdzie.. Czym bardziej jest wykręcona to wtedy skuter dostaje mniej czy więcej paliwa?

Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia RX 125
jak dokręcisz to nie dostaje a jak odkręcisz to dostaje więcej.
weź od kogoś gaźnik ze sprawnym ssaniem .. to normalne, że na zimnym ciężko pali .. zatkanie wpływu powietrza ręką działa jak ssanie

nie pomagam na pw/gg
potrzebujesz pomocy? zapytaj na forum

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Ciezko znalezc gaznik na sruby do morini. Chyba nawet nie ma zadnego moriniacza w okolicy. Wlozylem dysze 90 i jest to samo z paleniem.. Moze troszke lepiej niz na 50. No i wiadomo, zwawszy jest. Dzieki za info z ta srubka. Dzis regulowalem go, zobacze czy zapali bez gazu na przytknietym filtrze.
Pytanie z kosmosu - moze to byc kranik paliwa? Kiedys mialem tak, ze slabo palil, wymienilem i bylo git. Obstawiam tez swiece, ale to za jakis czas, bo poswiecilem teraz w nia troche kasy zeby chodzila, i czasu ale cos mi sie nie odplaca..

-- 13 sie 2013, o 22:17 --

F5
Wrzuciłem dyszę 90, na początku nie było rezultatów lecz chyba poprawiło się palenie o 180 stopni. Zalałem dziś kiepskiego paliwa ale mało, jutro pojadę do lepszej stacji i dam znać, ale wydaje mi się że to była wina małej dyszy. Tylko dziwi mnie, że na cylku 50cc i przy 17,5 gaźniku skuter z sport wydechem i multivarem potrzebuje aż 90tki. Fakt, zawleczka jest na samej górze, ale są tylko 3 rowki

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]