Dzisiaj jest 06 lut 2025, 22:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: aprilia sr

Ostrzeżenia: 1
Witam posiadam aprilia sr morini,i kobieta lekkich obyczajów znowu mam problem;p cieknie mi paliwo dziurkami od strony filtra mam gaznik dellorto 17,5.gdy spuszcze z gaznika paliwo to apka zapala na dotyk dodam że jest na dotarciu,ale gdy ją zgasze po około 10s zaczyna kapać paliwo i nie zapali,niedawno z gaznikiem keihin też miałem ten sam problem;p wymieniłem świece i pomogło :) ale teraz nic to zbytnio nie daje prosze o pomoc

Prosiłbym o szybką pomoc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Zobacz czy na świecy nie masz kropelek płynu chłodzącego. Widać je wyraźnie. Paliwo i olej rozlewają się równomiernie. Płyn będzie się oddzielał w małe kuleczki. Druga opcja to brak iskry. Jeżeli paliwo nie jest spalane po prostu przelewa się przez gaźnik tyłem. Jeżeli to nie to pozostaje jedynie zaworek iglicowy w gaźniku lub pływak. Najlepiej kupić cały zastaw naprawczy gaźnika jeżeli to on okaże się winny.

*

Jutro posprawdzam wszystko to co muwiłeś,z tym że zaworek był już sprawdzany i to nie to:)

*

Pojazd:
W jaki sposób go sprawdzałeś? Czy jeżeli nie dodajesz gazu przy odpalaniu to też cieknie?
Tak na pierwszy strzał o czym niektórzy zapominają proponuję podmienić świecę ze sprawnego skutera lub kupić nową. Przy nowej najlepiej sprawdzić na innym skucie czy działa bo już kiedyś drapałem się po głowie a okazało się, że nowa świeca dawała piękną iskrę a nie działała poprawanie...

*

Sprawdziłem go tak rozkręciłem gaźnik i rurką od paliwa dmuchałem,a następnie odwruciłem gaznik tak aby komora pływakowa była u góry i słuchałem czy stczy i nic nie słychać,dziś wyczyściłem gaznik jeszcze raz założyłem nową świece NGK i zapalił normalnie na dyk chwile pochodził,i go zgasiłem poczekałem 2 min i dalej leje.A i gdy odkręciłem świece na drugi dzień przed paleniem miała ona 3 małe kropki;p,gdy odkręciłem nakrętkę od zbioniczka płynu chłodicy patrze a tam około 1centymetra mniej płynu było od kreski max a było równo z kreską.Czy to może być podkładka??,z tym że jak go zapale a następnie zgasze i wykręce świece to tych kropek już nie było,POMOCY:P

-- 22 sie 2013, 11:11 --

Czy jeżeli nie dodajesz gazu przy odpalaniu to też cieknie?
nie paliwo nie cieknie tylko chodzi tak jakby trochę ciężej jak by nie mugł przepalić ,cieknie tylko wtedy gdy go zgasze.

-- 22 sie 2013, 11:17 --

a i sprawdzałem go na dwóch świecach

*

Pojazd:
Ten gaźnik to dellorto czy jakiś no-name? Jeżeli cieknie po zgaszeniu to jednak zaworek iglicowy. Możesz też sprawdzić kranik podciśnieniowy. Po zdjęciu rurki z gaźnika powinno wylecieć tyle paliwa co w rurce i przestać lać, jeżeli cieknie dalej kranik do wymiany. Jeżeli są kropelki na świecy, które oddzielają się od reszty "syfu" i formują w kropelki to uszczelki pod głowicą i cylindrem do wymiany. Jeżeli płynu nie ubywa szybko to możesz wylać płyn i zalać wodę. Łatwiej będzie zapalić bo woda szybciej odparowuje niż płyn, oczywiście jest to rozwiązanie tylko tymczasowe i nie można za długo z tym jeździć.

Pozdro.

*

Gaźnik to dellorto 17,5

-- 23 sie 2013, 13:31 --

Problem rozwiązany :D kranik podciśnieniowy zamykał paliwo ale ni zatrzymywał go w wężyku i to co z wężyka zleciało to zalewało gaznik a i pływak sie zawieszał,paliwo już nie kapie,ale mam i miałem jeszcze jeden problem apka ma muła tak prz 30,ale gdy silnik jest zimny i dam mu odrazu w pizde to tego nie ma co to może być zmieniałem dysze na większe mniejsze i nic dysze głuwną mam 70,wolnych 34 a zamieniałem desze na 62 i 86 filtr powietrza ma malosi.Wiesz co to może być??

-- 25 sie 2013, 11:48 --

POMOCY!!!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]