Ok, ale czy to wina gaźnika ? Odkąd go złożyłem, jeździłem 3 razy (w sumie ze 200 km) Za 1 i 2 razem szedł jak głupi, teraz za 3 razem takiego muła złapał.
Nawet jak jest sytuacja, że zwalniam do zakrętu i za zakrętem manetka na full i zjeżdżam z lekkiej górki to i tak baaardzo słabo łapie prędkość ...
-- 01 wrz 2013, 12:53 --
To nie wina sprzęgła czy coś ? Jak rozpoznać czy sprzęgło jest wytarte ? bo wcześniej jak patrzyłem to na okładzinach sprzęgła były widoczne jakby takie złote opiłki, tylko nie wiem czy to takie okładziny z tymi opiłkami były czy już się kończyły i metal prześwitywał ?
-- 01 wrz 2013, 19:47 --
Nagrałem filmik z jazdy, sory, że kamera do góry nogami ale idzie coś zobaczyć, słuchajcie dźwięku silnika, dzisiaj złapał muła i ze startu... po przekroczeniu tych 30 km/h obroty słychać, że spadają, jak zwolniłem do zakrętu to w 1.17 min gaz był już na full a nie słychać, żeby były wyższe obroty ... potem to już masakra .. prędkość łapał jak ślimak. (trasa ma ok 3 km)
LINK DO FILMIKU:
http://www.youtube.com/watch?v=WSMDjw_K ... e=youtu.be-- 01 wrz 2013, 20:25 --
Momentami to tak jakby przerywał, jak by przy 60 odcinka była .. ale jeździłem dużo więcej więc to nie możliwe, i czasem tak jakby tył dostaje lekkich wibracji
-- 02 wrz 2013, 8:56 --
Odpowie coś ktoś ? ... Może cylek kończy swój żywot ? ma na liczniku 14 tyś. ale to by było tak z odpalenia na odpalenie ? Bo przecież było ok tylko po 3 dniach stania jak go odpaliłem to już był muł..
-- 02 wrz 2013, 16:11 --
Sprawdziłem stan paska i rolek, pasek jest ok, rolki też dosyć szybko się wycierają z tego co widzę :d Zaraz biorę się za gaźnik.
-- 06 wrz 2013, 7:54 --
Wyczyściłem gaźnik, jest lepiej ale jeszcze nie tak jak powinno być ... wrzucić inną centralkę ? jeśli tak to jaką do rolek 6,6 g