Dzisiaj jest 06 lut 2025, 6:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nie pali!
*

Pojazd: aprilia
Siemanko kupiłem aprilie sr di tech z 2001.r przerobioną na gaźnik lecz od samego początku nie pali poprzedzi właściciel kupił zestaw gaźnikowy zamontował i nie odpaliła. Paliwo dochodzi bo zalewa świecę nawet jak podleje paliwo do cylindra to nawet nie załapie tak jakby nie było iskry lecz iskra jest i tu jest w niej problem bo jest i to całkiem niezła lecz jest biała i jak odsunę świece od masy to iskra strzela na masę(sprawdzałem na kilku świecach i kablach wn. Dziś próbowałem odpalić go wiertarką to na najwyższych obrotach wiertarki zaczął dawać znaki życia lecz jak pościłem wiertarkę zgasł.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł: Re: Nie pali!
*

Pojazd: Aprilia SR 04 (Morini)
Dorzucę się do tematu, mam ten sam problem :( Apka Di-Tech 04 przerobiona na gaźnik (14.5 Dellorto) na początku paliła ciężko (trzeba było porządnie i długo pokręcić) z rozrusznika teraz wgl przestała :( Z wiertarki pali od razu i chodzi do póki sam jej nie zgaszę. Set seria, mam już do wstawienia Malossi sport, Technigasa itd ale boje się, że na darmo bo nie bedzie dalej odpalać... Komprecha jest, iskra jest, paliwo dochodzi itd.

Tytuł: Re: Nie pali!
Awatar użytkownika

Pojazd: Junak 305
Może go ostro zalewa. Odczep od gaźnika podciśnienie i paliwo. Zatkaj te dwa wejścia w gaźniku i w tedy próbuj palić.

Longjia Exactly 2008r. next Generic Trigger 2007r. now Junak 305 2016r.

ObrazekJunak 305 by Nikodem
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Where I am?

Facebook

Youtube

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]