Dzisiaj jest 29 lis 2024, 4:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Witam wszystkich uprzejmych:) posiadam x8r-x 2000r
Wymienilem sprzeglo+dzwon, pasek, wariator a problem zostal- mianowicie aby ruszyc odkrecam manetke na maxa, po dluzszej chwili zaczyna dopiero "lapac" i jakby skokami przyspiesza .. wszystko sie kreci tzn wario tylko dlaczego ten pasek od razu nie zaczyna sie podnosic??? nie potrafie tego sam rozgryzc. predkosc max ok 45 -50km/h
na pewno dlatego ze wspomniany psaek nie wedruje zbyt wysoko PROSZE o POMOC

Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 0:24 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
czy zmieniałeś sprężynę centralną którą dostałeś razem z wariatorem?

jakie masz sprzęgło, jaki dzwon, jaki pasek?

cyl i reszta seria?

150

Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 0:29 przez imachine, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
to może być wina że masz za duży pasek
tak mi się wydaje
albo za lekkie rolki w wariatorze

tun mech.
wydech sport giannelli
sprężynki sprzęgła hebo sport

i guma super....xD

Tytuł:
Hej, Sprzegło 107 mm Racing, dzwon standard, Wariator Polilni Speed Control, pasek Polini dlugosci tej samej co oryginal (sprawdzalem), sprezyny centralnej nie wymienialem(nie bylo akurat w zestawie z wario).
Wydech Sportowy Gianelli (mozliwe ze taki wydech jest zblokowany)? Cala reszta seria.
W sumie z aku , klockami itp wydalem okolo tysiaka a efektow brak, co myslicie koledzy?

Tytuł:
**

Pojazd:
polini robi kichę do przekładni do 50tek.

takie jest moje zdanie, może poza sprzęgłem i dzwonem, wariatory natomiast i paski... nie przekonują mnie.

przykład:

moje sxr (sfx z innym przodem) dostało wario polini speed control + pasek polini + sprężynę centralną polini (zalecaną z zestawu, +7) + rolki polini 7,7g + przeciwtalerz polini airspeed.

efekt? ślizgający się pasek przy wysokiej temperaturze, gówniane przyśpieszenie, kiepski vmax, wżery na wariatorze po ~1500km.

założyłem seryjną sprężynę hondy, rolki athena 8,5g, pasek i wario zostało (pasek nadal uważam że kupa) - skończyło się ślizganie (przy niskiej temperaturze), skuter zaczął przyśpieszać.

póki co nadal jeszcze nie startuje jak powinien (uważam że dusi się paliwem bo nie dostaje odpowiedniej dawki powietrza przy starcie z "zera", choć tylko na ciepłym silniku), natomiast jest o niebo lepiej.

rolki polini wyjęte niektóre już były płaskie (sic!) na bokach.

teraz czekam na malossi 8,1g i takie mam zamiar wrzucić. pasek też mi osobiście nie podchodzi, ale podejrzewam jeszcze, że zachowanie skutera może być kiepskie ze względu na rozszerzające się sprężynki sprzęgła po nagrzaniu (bo na zimnym silniku startuje i jedzie bardzo ładnie!). sprzęgło rms race. sprężyny spróbuję włożyć z serii sprzęgła.

poza tym do wymiany uważam że są wszystkie łożyska (na pewno przód koło, ew główka, tył koło lub przekładnia - wolę wymienić jednak od razu wszystkie, łącznie z wałem korbowodem i uszczelniaczami wału - wiadomo, 30 parę tysięcy jak nic jednak swoje robi), spowolnienie może być też poniekąd przez to.

ogółem polini.... robi fajne cylindry do sporta, wydechy for race oraz dzwony i sprzęgła klasy evo.

wario speedcontrol, airspeed, rolki, pasek - nie przemawia do mnie ;-)

150

Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 20:14 przez imachine, łącznie zmieniany 3 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]