polini robi kichę do przekładni do 50tek.
takie jest moje zdanie, może poza sprzęgłem i dzwonem, wariatory natomiast i paski... nie przekonują mnie.
przykład:
moje sxr (sfx z innym przodem) dostało wario polini speed control + pasek polini + sprężynę centralną polini (zalecaną z zestawu, +7) + rolki polini 7,7g + przeciwtalerz polini airspeed.
efekt? ślizgający się pasek przy wysokiej temperaturze, gówniane przyśpieszenie, kiepski vmax, wżery na wariatorze po ~1500km.
założyłem seryjną sprężynę hondy, rolki athena 8,5g, pasek i wario zostało (pasek nadal uważam że kupa) - skończyło się ślizganie (przy niskiej temperaturze), skuter zaczął przyśpieszać.
póki co nadal jeszcze nie startuje jak powinien (uważam że dusi się paliwem bo nie dostaje odpowiedniej dawki powietrza przy starcie z "zera", choć tylko na ciepłym silniku), natomiast jest o niebo lepiej.
rolki polini wyjęte niektóre już były płaskie (sic!) na bokach.
teraz czekam na malossi 8,1g i takie mam zamiar wrzucić. pasek też mi osobiście nie podchodzi, ale podejrzewam jeszcze, że zachowanie skutera może być kiepskie ze względu na rozszerzające się sprężynki sprzęgła po nagrzaniu (bo na zimnym silniku startuje i jedzie bardzo ładnie!). sprzęgło rms race. sprężyny spróbuję włożyć z serii sprzęgła.
poza tym do wymiany uważam że są wszystkie łożyska (na pewno przód koło, ew główka, tył koło lub przekładnia - wolę wymienić jednak od razu wszystkie, łącznie z wałem korbowodem i uszczelniaczami wału - wiadomo, 30 parę tysięcy jak nic jednak swoje robi), spowolnienie może być też poniekąd przez to.
ogółem polini.... robi fajne cylindry do sporta, wydechy for race oraz dzwony i sprzęgła klasy evo.
wario speedcontrol, airspeed, rolki, pasek - nie przemawia do mnie ;-)
Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 20:14 przez imachine, łącznie zmieniany 3 razy
|