Dzisiaj jest 29 lis 2024, 5:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda X8R
Witam
Problem polega na tym iż honda nie chce odpalić w żaden sposób .
Otóż Honda mi zgasła bo nie było benzyny po czym wlałem i trochę jeździłem , tak z 5 km :) Wiekszość czasu stała bo pojechałem nią do szkoły po czym po brata i wracalem do domu , honda stała później tak z 2 godzinki i przyszedł brat po czym chciałem spalić gumę bo miałem 2 nowe które chciałem zmienić , ale wiadomo że na zimnym silniku by za szybko zdechała więc ją odpaliłem i chodziła z 10 min , gdy wsiadłem i chciałem przejechać kawałek , zgasła i ta czynność powtarzała się kilka razy .
Po czym się wkurzyłem , wykręciłem świece i odapliłem i znów to samo .
Później odpalała gdy nie dodawałem gazu i strasznie leciał dym jakby się zalewała . Czyli gdy iglica szła do góry momentalnie zdychała i musiałem odczekać by ją odpalić .
W piątek wykręciłem gaźnik i bak i go dokładnie przeczyściłem , założyłem nawet filtr paliwa .
Honda nawet nie drgnie , zalewa się , bo świeca cały czas mokra , a iskra jest .
Nie mam już pojęcia co się dzieje , płytki membrany całe , może to wina podciśnienia , ponieważ paliwo leci gdy jest zgaszona , gdy ją kope zaczyna lecieć szybciej , na rozruszniku to samo , ale długo nie pokręci bo akumulator pada . Gdy powietrzem ze sprężarki dmuchałem w rurkę od podciśnienia paliwo przestało lecieć . Ale problem jest także taki że gdy odłączę, przewód paliwa i ją kope to nawet nie drgnie , a powinna bo wtedy paliwa nie ma i ją nie zalewa chyba , tyle co w gazniku .
No i kopka nie odbija . Ktoś ma jakiś pomysł ?

Wpadaj Oceniaj Zostawiaj Ślad
Moja Hania <3

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
VegaS, miałem identyczne gdy zepsuł mi się kranik podciśnieniowy, zalewało i nie dało się odpalić, wymieniłem i po kłopocie :)

Obrazek

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda X8R
Mówisz ? :) I też kopka nie odbijała ? :)

Wpadaj Oceniaj Zostawiaj Ślad
Moja Hania <3

*

Pojazd:
VegaS, może to dziwne ale u mnie jak jest zimny silnik to też kopka nie odbija, a jak się rozgrzeje to normalnie odbija :mrgreen:

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]