Dzisiaj jest 31 sty 2025, 4:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Słuchajcie, zatarla mi sie pompka oleju w moim kymco i dwa razy przejechałem sie do pracy bez oleju... i któregoś dnia odkurzacz nie odpalił, no to rozbieram cylek a tam przerwa na zamkach jakieś 6mm :) 0 kompresji... ale w tym problem ze nie moglem dostac pierścionków do kymco to pomyślałem ze przerobimy i zalożymy pierścionki od jawki :) śr 39 mm tylko szerokość 2 mm a w kymcowskim tłoku pierścienie są szerokości 1,5mm to na tokarke i jazda :) skladam wszystko do kupy. Silnik chodzi, skuter jeździ tylko ogromnie stracil na mocy... A według moich obliczeń powinien być mocniejszy, wieksze sprężanie :) a wczoraj ledwo sie dotłukłem do domu... juz nie wiem co robić. A nie chce wydawac kupe kasy na nowy cylek bo raczej nie jezdze sportowo :) pytanie moje takie, czy jak kupie nowy tłok to trzeba robic szlif cyla? a jak kupie cyl no name 65 ccm? wytrzyma mi to długo? nie chce w niego inwestowac juz bo jak musialem kupić tłumik... pół wypłaty :) i jeszcze rolki jakie? lżejsze niż org? A opłaca się kupować oryginalne cylki? i czy do 70cc bede musial kupować wał?

Powoli do przodu moją maszynka :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
słuchaj ja bym zrobił tak że kupił nowy tłok pod szlif i zrobił szli na 39,5 gdzieś. to by była najlepsza sprawa chyba że cylek masz nie zrysowany ale wątpie po tym co piszesz jak oleju nie dostał. co do tych 65cc to nie kupuj tego. 70cc ? po co? skoro nie chcesz w to kłaść kasy więc po co? co do wału to zależy jaki masz przebieg czy masz luz w wale. jeździć by na pewno jeździł ale mógłby w końcu pójśc jakbyś miał trochę przelatane

Sprzedam Kymco Super 9
> DynekS9 <

Tytuł:
*

Pojazd:
No dobra, tylko jak ja biedny dostane tłoczek :) i zaloze nominał chyba... na allegro jest tego full. te od jagody sie nadadzą?

Tytuł:

Pojazd:
ja bym ci proponował tłok meteor nie jest drogi kosztuje chyba 115 zł więc nie dużo a sprawuje sie naprawde świtnie.

Tytuł:

Pojazd:
ja bym zrobił tak jak radzi DynekS9, wysłał bym cylinder do motortechu na szlif i oni dopasowali by ci tłok i pierścienie i byłby jak nowy

przełożenia odblokowane kymco
Cylinder airsal 70 T6 RACING

PISZ NA PEWNO SIĘ DOGADAMY GG 4266044

Tytuł:
*

Pojazd:
chłopaki :) ja sam mogę sobie szlif zrobić :) mamy warsztat i tam sa odpowiednie maszyny, wielokrotnie robilem tak przy komarkach i monsunie na łańcuch :) a propo... wystrzegajcie sie skuterów z napedem na łańcuszek :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no to na co czekasz? szlif rób. a tłok? co za problem? byle średnica była dobra i na odp wielkości trzpień.

P.S. co Ty masz za tłumik? warto było?

Ostatnio zmieniony 05 gru 2010, 22:54 przez ave_vw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
tlumik to proma warrior, musialem jakis kupic bo starego ruda wpierdzielila :) w planach stozek i wieksza dysza oraz rolki lzejsze... juz wczesniej wyciagal cos kolo 90 licznikowo :) zastanowie sie mooze nad 70cc mocniejsze lozyska...

EDIT:
Chłopaki więcej nie kupie motoru od domorosłego mechanika, przyszedł dzis tłoczek od meteora i okazalo sie ze poprzedni właściciel dopasował inny tlok, dużo niższy i splanował głowice, ja dzis zakładam nowy tłoczek a tam zonk! wali w glowice... jest wyższy o jakieś 3mm... i teraz nie wiem co zrobić... nie widzi mi sie kupować nowej glowicy...

Ostatnio zmieniony 06 gru 2010, 19:48 przez chamster, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]