Dzisiaj jest 30 sty 2025, 23:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witajcie
Napisałem do właściciela sklepu Mieloch, który zasugerował mi abym tutaj poszukał odpowiedzi na dręczące mnie pytania.

Posiadam skuter Kymco People S 50ccm, 2008r, przebieg 1100km, odblokowany, V-max 72km/h.
Teraz chciałbym troszeczkę poprawić jego osiagi wiec zastanawiam się co najpierw zmodernizować, wymienić...
Zaproponowano mi Multivar Malossi (rolki 16-13), za 229zł, mam tylko pytanie czy może warto zainstalować ten nowocześniejszy MHR, ale nie wiem czy będzie dostępny do mojego skutera, dlatego proszę was o pomoc.
A może warto zmienić wydech na LeoVince HM ZX, być może to bedzie skuteczniejsze rozwiązanie, ale przy takim tuningu chyba wzrasta spalanie?
No i ostatnia rzecz, czy zmiana Multivariatora przyniesie pożądane korzyści, tzn czy jest to opłacalna inwestycja patrząc na wynik-cena, o ile tak może mniej więcej podnieść się V-max, jeżeli o jakieś 8km/h to by było warto, no i to przyśpieszenie, którego oczekuję po wymianie vario, czy rzeczywiście znacząco wzrośnie?
Więc jak to ma być, najpierw vario, czy wydech, a moze jakieś inne sugestie?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
baraqs pisze:
ale nie wiem czy będzie dostępny do mojego skutera

A zadałeś to samo pytanie na sklep@mieloch.pl tam jeśli jest dostępny na pewno Ci powiedzą.

Powiem tak, gdyby sportowe wariatory i inne części nic nie dawały na pewno by tego nikt nie kupował, więc śmiało możesz inwestować w swoje cacko. Jeśli chodzi tłumik czy wariator - to i to najlepiej, wariator nóweczkę, a wydech śmiało szukaj na allegro/forach internetowych i kupuj używany. A Leo ZX w zupełności wystarczy do serii.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]