Dzisiaj jest 09 lis 2024, 2:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam moim problemem w skuterze jest brak iskry.Jest to bardzo glupie bo gdy bylo jeszce cieplo jezdzil i troche wilgoci i nie pali, iskry niema,napoczatku zmienilem cala cewke z fajka+swieca i tak samo nie pali.I o to moje pytanie czy to bedzie iskrownik czy modul bo nie chce wyrzucic kasy w bloto.Prosze o szybka odp bo jeszce chcialbym sobie pojezdzic puki jeszcze pogoda.Z GORY DZIEKI ZA ODP

szukam super moto najlepiej derbi senda za okazyjna cene w granicy 3600zl

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
zdejmij magneto kup benzynę abstrakcyjną i pędzelkiem wyczyść dokładnie wszystkie cewki. Jak założysz i nadal nie będzie to weź miernik i zobacz czy od modułu wychodzi prąd wgl jeżeli nie to moduł do wymiany. takie jest moje zdanie ale poczekaj jeszcze na opinie innych

Tytuł:

Pojazd:
wiesz jak zrób też tak miałem podłącz pod aku prostownik i wtedy zobacz czy odpali jak nie to odłącz regulator napięcia i wtedy podłącz prostownik i zobacz czy odpali jak nie to coś z instalacją jest nie tak , Patent sprawdzony na moim przykładzie dzisiaj nawet tak robiłem bo sprawdzałem czy regulator jest dobry bo odpala normalnie światła postojowe są a jak przełączam na normalne to gaśnie więc podłączyłem prostownik i po przełączeniu nie gaśnie a potem odłączyłem regulator i odpaliłem bez i też ok z prostownikiem ,czyli regulator padł

Lolek

Tytuł:
**

Pojazd:
LoLek8, wydaje mi się że nie wiesz co piszesz ;D co ma do tego regulator napięcia? Jeżeli jest zepsuty to będzie skakało ładowanie i to wszystko. Co ma regulator napięcia do zapalania skoro bez niego też da się odpalić...

Tytuł:

Pojazd:
aby odpalil bez regulatora to trzeba pod prostownik podlaczyc skut , u mnie bylo wlasnie podobno nawet pisalem kilka postow ze kymco po dodaniu gazu mi gasnie i nie odpala co jakis czas a problemem okazal sie wlasnie regulator a na chlopski rozum wszyscy mi mowili ze cos z gaznikiem a te wszystkie problemy to wina regulatora

Lolek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]