Dzisiaj jest 28 kwie 2025, 18:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Cześć wszystkim. Ostatnio dokonałem lekkich zmian w skuterze [Agility RS].

Dałem cylinder 85ccm Airsal, oraz filtr stożkowy gąbka. Skuter od razu zyskał na przyspieszeniu, v-max jeszcze nie sprawdzałem bo na dotarciu jest, maksymalnie nim jechałem 70km/h ale od razu jak wskaźnik tyle pokazał puszczałem go z obrotów by się bardziej nie nagrzewał :)

W poniedziałek dojdzie do mnie dysza 90 [aktualnie chyba jest 80 wsadzona, ale polecają co najmniej 90].

Teraz sprawa wygląda nieco inaczej, chciałbym dodatkowo wymienić moduł zapłonowy, ale nie na jakiś naraku czy tego podobne sprzęty ze stałą mapą zapłonu, tylko na PROGCDI, abym sam mógł sobie ustawić mapę :)

http://allegro.pl/progcdi-programowalny ... 28377.html

problem w tym że musiałbym go przerobić [wtyczke] pod coś takiego

http://www.czesci-kymco.pl/cache/images ... 643ecf.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/263/dsc4737.jpg/
[ten różowy kabelek uciąłem sobie do poprzedniego cylindra już ;) ]

Dużo z tym roboty? I czy ktoś mógłby mi powiedzieć w miare krok po kroku co gdzie i jak polutować? :)

Ostatnio zmieniony 23 cze 2012, 9:23 przez MaXpl17, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
w pełni programowalny moduł ma sens tylko i wyłącznie przy wtrysku paliwa gdzie możemy komputerowo dobierać dawkę paliwa czas podania paliwa jeżeli byś chciał podłączyć taki moduł musiał byś zainstalować wtrysk co jest nieopłacalne

przełożenia odblokowane kymco
Cylinder airsal 70 T6 RACING

PISZ NA PEWNO SIĘ DOGADAMY GG 4266044

Tytuł:
*

Pojazd:
Wiesz, programowalny mi jest potrzebny pod tym względem bym mógł mapę wyprzedzenia zapłonu dać, tj. zamiast kupować naraku z większymi kątami [domyślny jest chyba 28] to wole sobie ustawić 36 dla obrotów większych niż ok 7.5-8k i ogółem jakoś płynne wmiare te kąty dać, a jaki sens ma wtrysk jak skuter w praktyce porusza się na stałych obrotach podczas jazdy? Wystarczy samemu ustawić ilość paliwa jaką się chcę i przystosować ją do danych obrotów. Mnie interesuje jazda 7-8k i na koniec do 9. Ponadto moduł ten jest tani jak barszcz [110zł] zamiast naraku ze stałym kątem [240zł] :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]