Dzisiaj jest 30 sty 2025, 19:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Kymco
Witam :mrgreen: . Posiadam skuter Kymco 2t i mój problem polega na tym , że skuter gaśnie gdy jest rozgrzany. Zimny skuter odpala normalnie , ładnie chodzi na wolnych obrotach. Natomiast po przejechaniu kilku km. ( 2-3 km ) , zatrzymam sie i chcę , żeby skuter pochodził na wolnych obrotach to po kilku sekundach gaśnie ( nie spadają obroty ) gaśnie , jak by brakowało akurat w tym momencie iskry. Bez problemu mogę go odpalić , ale za 5-10 sekund znowu gaśnie.I tak ciągle do puki dobrze nie ostygnie. :ups: - Problem trwa od ponad miesiąca ...

Co zrobiłem :

-Wyczyściłem filtr powietrza , paliwa
-zmieniona świeca na NGK ( delikatnie krótsza )
- Ustawiałem przerwę na świecy ( 0,6 )

* PS : Wymiana świecy raczej nie pomogła

Dodam , że spadły też osiągi . Przyspieszenie się nie zmieniło , natomiast v-max pogorszył sie o dobre 8-10 km/h :/ . Wcześniej spokojnie osiągał 80 km/h na serii , teraz delikatnie za 70. :| ( na 3/4 manetki leci tyle samo co na full odkręconej )

Nie wiem co jest nie tak :? . Proszę was o pomoc i wskazówki :) Z góry dzięki ;)

Pomoże ktoś ?? Dodam , że dzisiaj rano też kilka razy zgasł - był zimny...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kompresja spadła

Wbiajać do mnie:p

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=218688

*

Wydaje mi sie , że kompresja jest dobra , jak zatkam palcem i zakręcę rozrusznikiem to "odsadza" mi palec ... Dodam , że dzisiaj rano zgasł jak odpaliłem go i gdy jechałem do szkoły , ze stałą prędkością 70 km/h przez około kilometr i nagle zwolniłem i chciałem wjechać na teren szkoły , dałem gazu , a on tak jak by sie zalał ( mocne zamulenie )ja mu gazu opór i zgasł , ale za chwilę odpalił znowu... więc może to coś z gaźnikiem ?? Regulacja potrzebna ??? - świeca kolor kawy z mlekiem jest..

Awatar użytkownika

Pojazd:
Paweł2601, kompresja manometrem i zmień świece na wymiarową

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

*

Zauważyłem przed chwilą coś dziwnego , otóż wężyki od paliwa są całe napełnione benzyną , do tego jeszcze gdy chcę spuścić paliwo z gaźnika ( śrubka na dole na płaski śrubokręt ) to leci ciurkiem paliwo i nie przestaje. Wcześniej zlatywało tylko to co jest w gaźniku , a teraz leci non stop gdy odkręcę tą śrubkę . Czego to wina ?? Podciśnienia , kranika ???

Dodam też , że jak odpalę skuter to ma bardzo wysokie obroty ok. 4 tys. po kilku minutach spadają do 2 tys. PS. Nawet jak odłączę ssanie to też ma wysokie obroty ..

-- 13 paź 2013, 20:30 --

Odświeżam

:?: :shock:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]