Wkladalem Malossi 4,5g pozniej 9g i bez roznicy dopiero Stage6 6,5g wlozylem i lepiej jest niz na tych innych ale max jade 55km cylinder 50ccm a wczesniej jechalem max 70 75km z gorki i to na jakims chinskim tanim sprzegle a rolki mialem Top Race 6,5g ale ta sprezyna centralna byla mniejsza jakies z 7cm a teraz mam ok 11cm. No poczytam poczytam. Zakupilem jakis czas temu taki cylinder i nie mam czasu nawet sie do niego zabrac, przydalby sie zmienic gaznik co?
https://allegro.pl/ns-cylinder-tlok-glo ... 53495.html-- 28 lis 2018, 21:44 --
Ważnym krokiem przed zabawą rolkami jest ustawienie PRAWIDŁOWEJ DŁUGOŚCI TULEJKI wariatora. Potrzeba aby pas po złożeniu napędu i skręceniu, wchodził na dół wariatora i na górę talerzy sprzęgła. Jeśli ustawimy za długą, może się okazać, że stracimy v-max bo bieżnie rolek wariatora są zbyt krótkie. Wariatory np. Stage6 albo Malossi mają najdłuższe bieżnie co czyni je w pełni regulowanymi. Nawet producent dostarcza takie podkładki. Jak takich nie ma to można dokupić np. firmy Stage6. Jeśli długość tulejki będzie za mała, skuter będzie startował z tzw. drugiego biegu i będzie muł. Optymalnie jest aby pas nie kontaktował z tulejką. Jeśli wasz wariator nie miał w komplecie podkładek i jego bieżnie nie idą do końca (np. seryjne) to nie ma sensu ustawiać.
Pasek ustawiam na wariatorze ze jezdzi po tuleji a na talerzach jak leci nie patrzylem na to. Jest jakis sposob np na obrazku by prawidlowo ustawic? Ja pod tuleja wariatora nie mam zadnych podkladek ani nic.