Dzisiaj jest 15 lis 2024, 23:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, mam problem z moim Vitality. Po dotarciu na przebiegu 850 km zdjąłem blokadę z wariatora i wymieniłem wydech na LeoVince TT. Wyregulowałem gaźnik i wszystko było ok. Teraz mam przebieg 2000 i od jakiegoś czasu gdy silnik jest zimny i dodaję gazu, to skuter przygasa, nie chce się zbierać, nieważne czy odkręce manetke do końca czy bardzo delikatnie Potem jak już uda mu się wejść na obroty nie ma tego problemu. Próbowałem już zostawić go na te 5 minut przed jazdą, żeby pochodził trochę na wolnych obrotach i dalej to samo. Gaźnik czyściłem, bez skutku. Ktoś miał podobny problem ? Dysze mam cały czas seryjną, chociaż nie wydaje mi się, aby to był problem właśnie z dyszą, bo przecież zrobiłem prawie 1000 km na seryjnej i było ok ..

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
A filtr powietrza jaki masz ??
czyściłeś ?

Tytuł:
*

Pojazd:
Brak danych pisze:
A filtr powietrza jaki masz ??
czyściłeś ?

seryjny jest otwierałem pokrywę, ale stwierdziłem, że czysty jest. Dzisiaj wyczyszczę po szkole i napiszę, czy coś się poprawi

Tytuł:

Pojazd:
wsadź odblokowaną dyszę. wyreguluj gaźnik mozliwe że ssanie nie działa

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzisiaj miałem wreszcie czas by się trochę z tym pobawić zamieniłem seryjną dyszę 72 na 85 wyregulowałem gaźnik i pomogło, dzięki za odpowiedzi :wink:

Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 19:40 przez vitality_), łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
dobra, żeby nie śmiecić nowym tematem, to odświeżę ten. Mam w swoim Vitality wario Malossi Multivar, wydech Leovince TT i mam zamiar kupić w najbliższym czasie cylek 70. Jaki będzie lepszy pod ten komin, Malossi sport, Airsal, czy może Hebo ? Konieczna będzie wymiana gaźnika, czy większa dysza do seryjnego i stożek styknie ? nie robie długich tras, ale jeśli wiekszy gazior jest niezbędny, to jaki polecacie ? (najlepiej z linkiem)

Tytuł:

Pojazd:
za słaby ten wydeszek będzie pod każdy z tych cylków. poszukaj jakiejś używki na allegro np tecnigas rs II i kup malossiego sporta do tego gaźnik 17,5 albo 19 mm dell'orto i będzie lux

Tytuł:
*

Pojazd:
kowal_KV_2T pisze:
za słaby ten wydeszek będzie pod każdy z tych cylków. poszukaj jakiejś używki na allegro np tecnigas rs II i kup malossiego sporta do tego gaźnik 17,5 albo 19 mm dell'orto i będzie lux

tylko że wolałbym uniknąć zmieniania wydechu. Nie dałoby rady na seryjnym gażniku z dyszą np. 90-100 pośmigać, bo nie bardzo uśmiecha mi się bulić prawie drugie tyle co za cylek za gaźnik :<

Tytuł:

Pojazd:
na seryjnym gaźniku i dużej dyszy będzie dużo palił. no ale jak uważasz. a jak nie chcesz wydechu zmieniac to kupuj malossiego cylek

Tytuł:
*

Pojazd:
No to tak, kupiłem dzisiaj Malossiego Sporta, na dniach będzie. Narazie nie mam kasy na nowy gaźnik. Jaką dyszę dać do seryjnego ? Obecnie mam 85, lecz nie wiem czy wystarczy. Opłaca się kupić jakiś stożek ? Jeśli tak, to prosiłbym o polecenie jakiegoś pasującego do seryjnego gaźnika w Vitality. Jeszcze nie wiem co z dozownikiem oleju. Wywalić go i robić mieszankę samemu, czy po prostu lac olej normalnie i dolewać troche do baku ?

Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 16:47 przez vitality_), łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie zakładaj seryjnego gazior ... ja u siebie miałem i przytarłem tłok grzał się i wgl

http://tablica.pl/oferta/kymco-vitality ... 2VQmP.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
przynajmiej kup dellorto 17,5 używany w dzialę sprzedam na forum kupisz za około 50 100zł większa dysza nic nie da,spotkałem się z takim problemem że jak za duża była dysza to albo przylewało albo nie dało się wyregulować.Jeżeli cie było stać na nowy cylek to gaźnik jest waźniejszy,jak dla mnie to jak nie masz dobrego gaziora i wału albo wymienionych łożysk to możesz zapomnieć że będziesz śmigał.Wy wszyscy kupujecie te cylindry a nie patrzycie czy w ogóle on się nie przytrze na tym,naoglądacie się na youtube tych filmów i myślicie że on ma tylko cylinder wsadzony i tak stawia na koło ? ehhhh :roll: o boże ...

Airsal 70 sport
Stage6 ProReplica
Polini Speed Control
Gazior 21
itp...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
speeds9, Dokładnie wiem z własnego doświadczenia a teraz tłoczek na nowy sezon by się przydało wymienić

http://tablica.pl/oferta/kymco-vitality ... 2VQmP.html

Tytuł:
*

Pojazd:
speeds9,

Ale co ma do tego stawianie na koło ? .. Gaźnik napewno kupie na wiosnę ale narazie napisałem, że brak hajsu. Łożysk nie wymieniam, bo w Kymco sa mocne a ja mam przebieg 2000 dopiero. Teraz zima się zbliża, dużo już nie będzie się jeździć, chodziło mi o to czy takie rozwiązanie ujdzie tymczasowo, na te pare dni zanim spadnie śnieg, żeby dojechać jeszcze gdzieś na seryjnym gaziorze jak będzie trzeba.

1.Co z dozownikiem ? Jeśli go zostawię to ile mniej wiecej dolewać do baku oleju na litr beznzyny ?

2. Czy gaźniki Arreche pasują do seryjnego ssania ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]