Dzisiaj jest 22 lip 2025, 21:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam, posiadam chiński skuter moto ventus 4t. Postanowiłem włożyć do niego silnik od piaggio hexagon 125cc 4t. Wszystko było pięknie gdy przyszedł czas na podłączenie elektryki. Potrzebowałem modułu na prąd stały lecz nigdzie nie mogłem go znaleźć, więć wpadłem na pomysł aby kupić nowy stator od jakieść 50tki. No i stało się, poszedłem do sklepu motoryzacyjnego i sprzedawca dobrał mi stator od (malagitti, ducati itp) za 45pln lecz ten stator miał mniejszą średnicę o 1mm, ale postanowiłem go kupić bo innego wyjścia nie miałem. Założyłym ten stator lecz został stary impulsator bo ten nowy nie pasował. Założyłem magneto, patrze, iskra jest, czyli jest git, no to zakładam wszystko, odpalam i jest ok, ale widze że światła ledwo co świecą, potem sprawdzam czy jest ładowanie aku, no i nie ma. Sprawdzałem napięcie na kabelkach to od świateł na wolnych jest ok 5.5V a na prawie całym gazie jest ok 12V, czyli za mało, a od ładowania jest ok3.5V na wolnych. I jak zrobić żeby światła świeciły prawidłowo i żeby było ładowanie bo nie mam pojęcia??? Dodam że mam chiński moduł i cewke.. Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]