Dzisiaj jest 15 sie 2025, 16:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
Siema . ! Mam owego Keewaya Hurricana 2009r seria po zdjęciu blokad ( były zdejmowane w serwisie tam gdzie go kupiłem ) , gdy blokady zostały zdjęte wsiadłem na skuter i poczułem magiczny przyrost mocy podczas jazdy przy dodaniu więcej gazu poprostu mnie odchylało . Gdy sprawdzałem v-maxa wyniósł 65km/h przy skuterze jedyne ce robiłem to czyściłem filtr powietrza . Teraz prędkość skutera wynosi 60-62km/h nie wiem dlaczego spadła. Chciałbym ,aby skuter wyciągał około 70km/h . Moglibyście mi poradzić jak zwiększyć tą prędkość ? . Dodam jeszcze , że przy zdejmowaniu blokad zdejmujący je powiedział mi , że dostał delikatnie źle przyczepione kolanko wydechu i jedna ze śrób przy tłumiku jest nie dokręcona do końca lecz wydaje mi sie ,że to nie odejmuje prędkości . Chciałbym to zrobić jak najmniejszym kosztem lub bez wkładu finansowego :D

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Keeway Flash '07 | Corolla E12
Wydech/wariator/gaźnik. Każda część da na swój sposób lepsze osiągi. Zalecany na początek jest wydech, koszt ok. 400zł za nowego tecnigasa.
Bez kosztów to możesz porting, flow, twist control zrobić, skracanie tulejki wario, polerke i rozwiercenie gaźnika, planowanie głowicy, zmniejszenie squitsha (chodź nie wiem czy to wykonalne na serii 50cc). A spadek prędkości mógł nastąpić w skutek zużycia np. paska napędowego czy rolek, ew. z powodu gaźnika który się zanieczyścił. Bo cylinder zapewne jest jeszcze zdrowy, skoro skuter jest z 2009r.

Motoforce 50cc, Tecnigas Next, Malossi Multivar (hebo niebieskie +1500rpm, hebo +60, pasek Polini Speed)
v-max 70km/h GPS | 3,5l/100km
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
spróbuj skrócić tuleje od wariatora....jeden z forumowiczów to zrobił i z 65km/h nagle zrobiło się 80km/h.....ale dostał lekkiego muła :( :( :(

Mój mała bestia :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Siema . Co powiecie o tym wydechu
Kod:
http://moto.allegro.pl/tlumik-sportowy-giannelli-keeway-cpi-oliver-matrix-i1717841109.html
tzn narazie to jest tak - myśle nad tuningiem, ale do końca nie wiem bo musze pogadać z ojcem o kupnie Rski jeżeli jednak po długim czasie przekonywania czyli tak gdzies do połowy sierpnia powie , że nie kupujemy to wtedy wezme się za tuning skutera , a więc tak czy siak skoro założyłem temat oczywiście nie chce go zostawiać pożuconego więc mam jeszcze pytanie - oceńcie ten wydech no i apropo niego jeszcze mam zapytanie czy trzeba będzie go regulować czy podpasuje poniewaz nie chce teracić znowu kasy na jakieś rolki czy sprężynki -.-

edit: Siema ! Skuter jednak u mnie zostaje na początek chce wyczyścić filtr paliwa oraz powietrza tak porządnie nie tak jak zawsze no i chce wyczyścić gaźnik moglibyście mi podesłaś jakiś tutorial jak wyczyścić i wyjąć gaźnik ? .

Sorry za ppp to taki refresh nie chciałem robić drugiego tematu

Hary ! :

Ninja ! :

Ostatnio zmieniony 25 lip 2011, 14:20 przez klarok, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. Przeczytaj kolego regulamin
2. ścagasz filtr powietrza odkręcasz śrube mocujaca gaznik wypinasz linke ,odpinasz wszystkie wężyki i masz gazior w ręce następnie odkręcasz denko i ukazują ci się 2 dysze wykręcasz je bieżesz komprezor i cały gazior przedmuchujesz proste ;]

http://tablica.pl/oferta/kymco-vitality ... 2VQmP.html

Tytuł:
Awatar użytkownika

Po 1 już dopisałem do mojego postu - sorry . Po 2 co do tego gaźnika trochę się boje, że odłącze ta linkę czy jakąś rurkę i potem tego nie złoże bo jestem troche ciemny w tym temacie ale w końcu człowiek uczy się na błędach mam paru kumpli w miejscowości więc, któryś napewno coś mi poradzi albo poprostu któryś będzie mi pomagać. Dziwią mnie jeszcze plamy oleju pod skuterem z filtra wycieka olej nie wiecie dlaczego??

Hary ! :

Ninja ! :

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pływak mógł Ci się zawiesić....

Mój mała bestia :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jeżeli się nie znasz to lepiej zrób to z kimś żeby ci wyregulwoał potem gazior a że pluje paliwem to możliwe że coś jest z mebranami

http://tablica.pl/oferta/kymco-vitality ... 2VQmP.html

Tytuł:
Awatar użytkownika

Paliwo mi nie cieknie tylko olej nie wiem dlaczego , ale na dniach do tego dojde bo musze się za to wziąść rozkręce skuter może jakaś dziurka w zbiorniku czy coś jest .

Hary ! :

Ninja ! :

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]