Dzisiaj jest 11 sie 2025, 1:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam,
Od dwóch lat używałem sprzęgła Sprzęgło Stage6 Sport Pro d.107mm
Minarelli - http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 4237e060d1 .

W dniu dzisiejszym sprzęgło jest do wyrzucenia, gdyż dziurki do których wkłada się spręzynki zostały rozerwane. Nie mam pojęcia jak to się mogło stać. Dziś to zauważyłem i natychmiastowo wyjąłem sprzęgło i nie dopuszczę już go do użytku. Włożyłem oryginalne sprzęło i prędkość maksymalna na czerwonych sprężynkach, czerwonej sprężynie centralnej i rolkach 3,5 g jedzie 60 km/h (SILNIK 70 CMM3). Na sprzęgle stage6 w tej konfiguracji jechał 90 km/h.

Teraz mam dylemat czy ponownie kupić to sprzęgło, które się uszkodziło czy wybrać jakieś lepsze, np.: http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 4237e060d1 .

Do sprzęgła stage6 używałem dzwonu stage6 torque control, a aktualnie do seryjnego wsadziłem stary dzwon. Jeżeli kupię sprzęgło innej marki niż stage6 dzwon stage6 nie będzie się może nadawał, więc chyba zostanę przy stage6.

Co mi radzicie? Sprzęgło planuję zamówić jeszcze dziś wyznaczyłem sobie czas do północy :).

Keeway F-act, Malossi Sport 70cm3 (docieram), Hebo NG, Stage6 Sport Pro, Stage6 Wing Cooler
Stage6 Pro Replica, pasek: Polini race,Hebo czarna +50, Malossi czerwone,rolki 4,1g HEBO
wał: TEC Racing,Łożyska Stage6 SKF C4 METAL
wentylator wariatora: TEC,Polini Air Box Mini
Dysza główna 95

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR Audi A4
piterss12 pisze:
Jeżeli kupię sprzęgło innej marki niż stage6 dzwon stage6 nie będzie się może nadawał, więc chyba zostanę przy stage6.

Co za typ Ci to powiedział :?: :lol: :lol: Jaja sobie robisz. Jeśli zbytnio nie masz kasy na nowe sprzęgło to weź sprzęgło Polini 3G , Malossi Fly. Jest też wersja Polini For Race 3G ale jest droższe o jakoś 50zł (zwykłe 3G różni się tym że w polini for race 3g masz regulacje napinania sprężynek czy coś takiego). Jeśli masz kase to weź tego Stage6 z którego podałeś link albo Polini 2G Evo :twisted:

Tytuł:
*

Pojazd:
Biorę jednak sprzęgło Sprzęgło Stage6 Racing Torque Control.

Keeway F-act, Malossi Sport 70cm3 (docieram), Hebo NG, Stage6 Sport Pro, Stage6 Wing Cooler
Stage6 Pro Replica, pasek: Polini race,Hebo czarna +50, Malossi czerwone,rolki 4,1g HEBO
wał: TEC Racing,Łożyska Stage6 SKF C4 METAL
wentylator wariatora: TEC,Polini Air Box Mini
Dysza główna 95

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]