Dzisiaj jest 05 maja 2025, 12:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Mam ostatnio sporo problemów z elektroniką w tym chinolu a dokładnie:

- już kilka razy zresetował się elektroniczny licznik, aktualnie mam 2.3 km przejechane.
- szwankuje odpalanie z pilota a dokładnie; po naciśnięciu raz guzika od odpalania z pilota zapalają się kierunkowskazy na chwile po czym gasną, jednak że po jeździe po naciśnięciu
tego guzika kierunkowskazy zapalają się lecz już nie gasną, jak chyba się domyślacie po drugim naciśnięciu guzika od odpalania włącza się rozrusznik i gdy kierunkowskazy nie gasną również nie wyłącza się rozrusznik, nie raz już musiałem szybko odłączać akumulator przez to, mało tego zostawiam go na 10 min odpalonego by się rozgrzał przychodzę a kierunki się zapalają nie wiadomo dlaczego!!
- bez przerwy miga kontrolka sygnalizująca dzwoniący telefon.

Problemy są konkretne więc nie mogłem ich zwięźlej opisać, z góry dzięki za odpowiedzi. :-/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak tak ci bedzie robilo dalej to najlepiej odlacz alarm xD mi w moim licznik cofnelo o ok tys km i jakos zyje.

->S6 streetrace
-->Wybebeszony wydech
--->Wariator Hebo NG
---->Wkład filtra powietrza Stage6
--->Klocki hamulcowe RMS
-->Dysza główna 62#
->Przeciwtalerz TopRacing

V-MaX - 9o km/h

(1) Motorynka ;] , (2) MatriX 70 & (3) Cross 125 4t (chiński) http://www.youtube.com/watch?v=gEU-f8znA8M

Tytuł:
weź wywal ten cały alarm ja nie mam od początku i jest git, widziałem lepsze cyrki z tymi alarmami: kolega chciał włączyć alarm i skuter mu odpalił był na stopce (podobno stopka odłącza zapłon) ale u niego nie odłączyła i skuter ruszył i gleba heh :P wywaliliśmy ten alarm i jest git. Ale może jest jakiś bezpiecznik od tego alarmu? Ja bym wywalił cały ten alarm :wink:

Tytuł:
*

Pojazd:
a nie uważacie że może być tu problem z regulatorem napiecia? bo to dzieje sie głównie wtedy gdy skuter jest po jeździe i akumulator jest porządnie naładowany, a może wiecie jakie są objawy niewłaściwie działającego regulatora napięcia?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Ibiza II FL 110KM, CRM 125ccm
według mnie to też coś z alarmem. Odłącz go. A gdyby regulator napięcia był do wymiany to by paliło Ci żarówki itd...

Tytuł:
*

Pojazd:
aha więc regulator odpada, dodam jeszcze że to dzieje się po mrozach gdy na dworze było -25 ja w garażu miałem z -10 i po tych mrozach zaczęły się problemy, ciekłokrystaliczne zegary trochę się popieprzyły a dokładnie obrotomierz i zaczeła migac bez przerwy ta kontrolka od telefonu, to co czyż by licznik było do wymiany czy móże mróz uszkodził czujnik fal telefonicznych o ile taki w ogóle jest.

gdzie znajduje sie ten cały alarm? bo żeby go odłaczyć to musze wiedzieć bo narazie to nawet nie wiem jak to wygląda :?

Ostatnio zmieniony 09 lut 2010, 9:02 przez matti, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Alarm jest za tym plastikiem tam gdzie otwierasz kufer. Musisz wyjąć siedzenie i jak patrzysz od tylu to on z lewej strony jest. Tam jest taka antena. A najlepiej jak wyjmiesz siedzenie to włącz alarm i będzie słychać syrene. Ona jest razem z alarmem.

->S6 streetrace
-->Wybebeszony wydech
--->Wariator Hebo NG
--->Klocki hamulcowe RMS
-->Dysza główna 62#

V-MaX - 9o km/h

(1) Motorynka ;] , (2) MatriX 70 & (3) Cross 125 4t (chiński) http://www.youtube.com/watch?v=gEU-f8znA8M

Tytuł:
*

Pojazd:
aha z początku to myślałem że on jest gdzieś pod przednią czachą, dzięki już idę zobaczyć.

hmm jest tam taka czarno - czerwona puszka to to? a czy alarm odpowiada za odpalanie z pilota to nie wiem trzeba by zdjąć czujnik fal pilota.

A co powiecie o tej kontrolce od telefonu, troche to denerwujące jest?

Ostatnio zmieniony 09 lut 2010, 16:15 przez matti, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A nie masz czasami w telefonie ciagle aktywnego połaczenia z netem ? Jak ja mam gadu np właczone to mi sie tez co chwilke swieci ;p

A wracając do tego odpalania z pilota to nie jestem sam pewien gdzie sie go wyłacza. Odłacz alarm od zasilania i sprawdz czy odpalanie sie tez odłaczylo. Tak bedzia chyba najprościej. P0zdr0

->S6 streetrace
-->Wybebeszony wydech
--->Wariator Hebo NG
--->Klocki hamulcowe RMS
-->Dysza główna 62#

V-MaX - 9o km/h

Tytuł:
*

Pojazd:
no tak a z tym telefonem to nie ma tak bo nawet jak jestem bez telefonu to i tak miga, a z alarmem pokombinuje jak znowu będą problemy.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda VTR1000F
W moim Matrixie z alermem jest wszystko ok, ale kontrolka od telefonu świeci się juz od ok 5 tys km i nic sie nie da z nią zrobic... ;p

był:
Keeway Matrix 07'
-----------------------
jest:
Honda VTR1000 Firestorm

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No mi takie numery zaczął wczoraj odwalać... Objawy identyczne są. Z tym, że kiedyś jeszcze sam mi się włączał. Zostawiam squta na parkingu mija może 30min. i słysze pracujący silnik podchodze do okna a on sobie pracuje w najlepsze, ja go wyłączał a pon po paru minutach znowu się odpala :shock: .

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
słuchajcie, ostatnio (parę miesięcy temu) wyszła jeszcze jedna usterka, otóż licznik nie działa, na pewno nie jest to linka bo , oprócz tego na liczniku nie widać przebiegu, wskaźnik od akumulatora tez nic nie pokazuje a cały zegar bez przerwy resetuje się jak przy włączeniu kluczyka. Co z tym może być nie tak?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja mam to samo i nie wiem co z tym zrobić. I jak odłącze alarm to nie działa gaszenie skutera ze stacyjki

-wariator malossi multivar
-rolki 5g
-sprężyna centralna Hebo niebieska

-laser x-pro
-sprzęgło stage6 TC
-dzwon stage6 wingcooler
-gaźnik dellorto 17,5
-cylinder stage6 sport pro
-wał top racing
-przełożenia pierwotne top racing +20%

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]