Dzisiaj jest 17 lip 2025, 11:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kilka pytań
*

Pojazd:
Witam! Mam do was kolejne pytania. Mój pojazd to Keeway RY8. Skuter był kupiony nowy i aktualnie ma przejechane coś koło 3000 km.

1. Ostatnio podczas montowania podwyżki amortyzatora naderwał mi się wężyk z pompki oleju (od strony pojemnika na olej). Wężyk ten założyłem jak cały olej już mi wypłynął i teraz rodzi się pytanie. Czy po założeniu tego wężyka pompka będzie dalej pracowała jak należy?
Kolega mówił mi ,że muszę z tym gdzieś jechać żeby to odpowietrzyć i istnieje ryzyko zatarcia silnika. Skuter jest nowy ,więc pompka nie powinna być uszkodzona ,ale nie wiem jak z tym odpowietrzaniem. Czy pompować będzie dalej ,czy nie?
Zaznaczam ,że usunięcie dozownika nie będzie możliwe przynajmniej nie teraz (chodzi głównie o wygodę).

2. Teraz drugie pytanie. Moje plastiki są u lakiernika ,a wszystkie śrubki wrzuciłem do jednego pojemnika bez podpisywania. Czy jest jakaś strona ,albo inaczej. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenie do czego jaka śrubka przychodzi? Śrubek jest dosyć dużo ,mają te same kolory ,często różnią się tylko długościami więc sprawdzanie każdej śrubki byłoby pracochłonne ,ale oczywiście podejmę się tego zadania jeżeli to będzie konieczne.
Teraz prośba ,a właściwie taka moja oferta. Czy znalazłby się ktoś chętny ,kto ma Keewaya RY8 bądź Focusa lub F-acta (to prawie te same plastiki) i zechciałby mi pomóc w doborze tych wszystkich śrubek? Płacę doładowaniem ,bądź przelewem.
Dodam ,iż mam śrubki do błotnika z przodu ,do owiewki kierownicy oraz do owiewki wentylatora i do tłumika :)

Z góry dzięki :>

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
1. Najlepiej weź wężyk od oleju i pociągnij ustami troche , potem wsadź do gaźnika , ja tak robiłem i zawszze bylo git :wink:

Tytuł:
*

Pojazd:
@up

Ok ,zrobię tak.

@edit

Zrobiłem.

Ostatnio zmieniony 21 lut 2012, 18:01 przez Lookey, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
nic się nie stanie,pompka będzie chodzić i zasysać olej....wiem to bo już kilka razy to powtarzałem :D :D :D

Mój mała bestia :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]